STEL EEN VRAAG

VRAAG EEN AFSPRAAK AAN

BELVERZOEK

Vul alle gegevens in

VRAAG EEN BROCHURE AAN

SIGN IN YOUR ACCOUNT TO HAVE ACCESS TO DIFFERENT FEATURES

CREATE ACCOUNT

FORGOT YOUR DETAILS?

HOE KUN JE ONS BEREIKEN

1
Pak de telefoon
2
Stuur een E-mail
3
Ga naar de website
4
Met de route
5
Filiaal kiezen


Gevoerde gordijnen zijn niet per definitie verduisterend. Al spreekt het voor zich dat gordijnen minder licht doorlaten wanneer er een tweede laag aan is toegevoegd. Het kán wel, maar het hoeft niet. Voering bij gordijnen kan vele functies hebben, waarvan één verduisteren is.

Zijn gevoerde gordijnen verduisterend?

Zijn gevoerde gordijnen verduisterend?

Er bestaan tegenwoordig veel soorten gordijnstoffen die (semi) verduisterend zijn. Heel handig. Maar misschien vind je bij deze stoffen niet je droomgordijnen. Geen nood, want je kunt gordijnen ook gewoon laten voeren met een licht-werende stof. Dit zorgt er bovendien voor dat je van een aantal bijkomende voordelen profiteert. 

Gordijnen die het licht tegenhouden zorgen er namelijk niet alleen voor dat er geen licht de kamer in valt, ze voorkomen ook verkleuring van je mooie gordijnen zelf. 

Daarnaast geeft voeringstof die (deels) het licht tegenhoudt, zowel een betere akoestiek-, als isolatie in huis. 

Wanneer je het zonlicht helemaal buiten wilt sluiten, zoals in de slaapkamer of kinderkamer, dan kun je het beste kiezen voor blackout voering. Deze verduistert volledig. Met een blackout voering verduister je méér dan met alleen een enkele blackout stof. De oorzaak is dat je bij een enkele stof altijd lichtinval hebt op de gaten van de stiknaden.

Als je wel een donkere kamer wil, maar deze niet per se honderd procent verduisterd hoeft te zijn, dan kun je kiezen voor een zogenoemde dim-out voering. Deze houdt een groot deel van het licht buiten, maar blijft wel soepel vallen. Met elke tweede laag die je toevoegt aan je gordijnen hou je uiteraard al meer licht buiten.

Het is belangrijk om van tevoren te bedenken welke belangen het zwaarste wegen. Neem daarbij de keuze voor het soort plooi mee in de overweging. Ben je gevallen voor de triple plooi? Dan zal een wat soepel vallende stof een betere keuze zijn. Realiseer je dus dat het soort voering (en de dikte van de gordijnstof zelf) ook van invloed zijn op de manier waarop de gordijnen vallen.

TOPMERKEN BIJ DECOKAY

WIJ KIJKEN SAMEN WAT BIJ JOU PAST

Alle mogelijkheden afwegen?

Kom naar de winkel voor persoonlijk advies
MAAK EEN AFSPRAAK

Wil je geen aanbiedingen meer missen?

Schrijf je dan nu in en ontvang de laatste aanbiedingen, inspiratie, blogs en info & advies in je mailbox

DECOKAY INFORMATIE, ADVIES & TIPS

DECOKAY BLOGS

  • Inbetween als elegante room divider
    Lichtdoorlatende stoffen zijn niet alleen prachtig voor de ramen, maar ook midden in de kamer. Met al dat thuiswerken hebben we behoefte aan extra afscherming van lichtinval op het scherm, of dat nu voor het raam is, of halverwege de ruimte. Dat opent nieuwe perspectieven.
  • Kies voor kleur met Luxaflex® Duette® Shades en plissés
    Ben je toe aan wat kleur in je huis? Denk dan eens aan Duette® Shades of Plissé Shades van Luxaflex® in kleurschakeringen van de zon zoals warme tinten rood, oranje of geel. En wat dacht je van het afstemmen van diepblauwe shades op een blauw geverfde muur? Spannend en subtiel.  
  • Mooi en milieubewust van A House of Happiness
    Dat duurzaam en trendy heel goed samen gaan weten we inmiddels al wel. Maar maak jij ook echt bewust de keuze voor ‘groen’ in je interieur? Textieldecoratiespecialist A House of Happiness zegt: Green is not a color it’s an attitude. 

OKAY, WAAROM DECOKAY?

Uiteraard, heel veel redenen, maar vooral door onze...

GRATIS MEETSERVICE

Als je raambekleding of buitenzonwering bij ons aanschaft, laten wij niets aan het toeval over. Onze vakkundige meetservice komt gratis bij je thuis om de juiste maten op te nemen. Zo komen jij en wij niet voor vervelende verrassingen te staan.

MONTAGESERVICE

Wij hebben een uitstekende montageservice. Tegen een kleine vergoeding laten wij - in overleg met jou - de bij ons gekochte producten vakkundig bij je thuis (of op het werk) monteren. Vraag gerust naar de mogelijkheden aan onze medewerkers.

CBW ERKENNING

Decokay-winkels zijn CBW erkend. Dat betekent meer zekerheid bij je aan- kopen. Hiervoor hanteren wij algemene voorwaarden die je als consument extra beschermen. Bijvoorbeeld over (aan)betalen, annulering, levertijd, levering, vervoer en garantie.

VAKKUNDIG PERSONEEL

Van een speciaalzaak verwacht je dat je zo goed mogelijk wordt geholpen. Daarom zijn onze medewerkers gediplomeerd en vakkundig in alles wat bij woning-inrichting komt kijken. Op elke vraag een professioneel antwoord. Dat maakt het verschil!

TOP