groengeluk_120210602170648.webp

Zijn gevoerde gordijnen verduisterend?

Gevoerde gordijnen zijn niet per definitie verduisterend. Al spreekt het voor zich dat gordijnen minder licht doorlaten wanneer er een tweede laag aan is toegevoegd. Het kán wel, maar het hoeft niet. Voering bij gordijnen kan vele functies hebben, waarvan één verduisteren is.

Alle mogelijkheden afwegen?

Kom naar de winkel voor persoonlijk advies

MAAK EEN AFSPRAAK

Er bestaan tegenwoordig veel soorten gordijnstoffen die (semi) verduisterend zijn. Heel handig. Maar misschien vind je bij deze stoffen niet je droomgordijnen. Geen nood, want je kunt gordijnen ook gewoon laten voeren met een licht-werende stof. Dit zorgt er bovendien voor dat je van een aantal bijkomende voordelen profiteert. 

Gordijnen die het licht tegenhouden zorgen er namelijk niet alleen voor dat er geen licht de kamer in valt, ze voorkomen ook verkleuring van je mooie gordijnen zelf. 

Daarnaast geeft voeringstof die (deels) het licht tegenhoudt, zowel een betere akoestiek-, als isolatie in huis. 

Wanneer je het zonlicht helemaal buiten wilt sluiten, zoals in de slaapkamer of kinderkamer, dan kun je het beste kiezen voor blackout voering. Deze verduistert volledig. Met een blackout voering verduister je méér dan met alleen een enkele blackout stof. De oorzaak is dat je bij een enkele stof altijd lichtinval hebt op de gaten van de stiknaden.

Als je wel een donkere kamer wil, maar deze niet per se honderd procent verduisterd hoeft te zijn, dan kun je kiezen voor een zogenoemde dim-out voering. Deze houdt een groot deel van het licht buiten, maar blijft wel soepel vallen. Met elke tweede laag die je toevoegt aan je gordijnen hou je uiteraard al meer licht buiten.

Het is belangrijk om van tevoren te bedenken welke belangen het zwaarste wegen. Neem daarbij de keuze voor het soort plooi mee in de overweging. Ben je gevallen voor de triple plooi? Dan zal een wat soepel vallende stof een betere keuze zijn. Realiseer je dus dat het soort voering (en de dikte van de gordijnstof zelf) ook van invloed zijn op de manier waarop de gordijnen vallen.

Deel dit artikel

Graag gelezen

Wil je geen aanbiedingen meer missen?

Schrijf je dan nu in en ontvang de laatste aanbiedingen in je mailbox

Inschrijven

join Decokay

Openingstijden


Jouw Decokay