coretec_authentics_moraine20230227095801.webp

Zelf je vloer isoleren

Vanuit de vloer kan veel kou omhoog komen. Zeker als je daaronder een kruipruimte hebt liggen met een houten vloer erop. In nieuwbouwwoningen met betonnen vloeren speelt dit probleem veel minder. Echter, daar heb je weer het probleem van geluidsisolatie, wat meestal dezelfde oplossingen zijn.

Veel fabrikanten besteden al enige jaren intensief aandacht aan het aspect isolatie bij het aanbieden van vloeren. Nu is de toepassing daarvan actueler dan ooit. Wat werkt nu echt -  en vooral - wat werkt het beste?

Daar kunnen we lang of kort over zijn, maar een goede ondervloer die speciaal gemaakt is om te isoleren, is noodzaak. Het beste is dan ook om een isolerende ondervloer te kopen met deze specificaties.

Een goed isolerende ondervloer maakt tegenwoordig vaak onderdeel uit van de vloer. Op die manier kunnen de specificaties van de toplaag worden afgestemd op de onderlaag. Dat verschilt voor laminaat of PVC of vinyl bijvoorbeeld, maar alle soorten vloeren zijn goed te isoleren met een passende ondervloer. Kies dus eerst je vloer uit; dan pas de ondervloer, als deze al niet mede geadviseerd wordt door de vakhandel.

De betere producenten van vloeren - van laminaat tot PVC vloer, besteden aandacht aan de specificaties van de ondervloer, passend bij de vloer die erop komt. De exacte specificaties kun je altijd opvragen bij aankoop, en herken je aan de iconen voor warmte isolatie. Ga voor het hoogst haalbare. In veel gevallen heb je dan ook meteen goede geluidsisolatie voor beneden, maar dit moet je zeker checken, dat gaat niet altijd op! Meestal heb je echter niet beide problemen tegelijk, en is het óf geluidsoverlast van boven naar beneden in een appartement, óf optrekkende kou vanuit de kruipruimte.

Een optie die veel mensen vergeten als ze binnenlopen voor een harde, isolerende vloer, is dat gewoon ouderwets tapijt nog altijd het meest isolerend is. Veel kleden op je vloer leggen werkt dus ook, al zal de kou op delen toch altijd ontsnappen dan. Leg je echter in de hele ruimte een ondervloer met tapijt erover, dan heb je dus echt maximale isolatiewinst behaald!

Deel dit artikel

Graag gelezen

Wil je geen aanbiedingen meer missen?

Schrijf je dan nu in en ontvang de laatste aanbiedingen in je mailbox

Inschrijven

join Decokay

Openingstijden

Jouw Decokay