denim_look_tapijt_tarkett_desso20210118145808.webp

Welke vloer past bij een industriële woonstijl?

De vraag welke vloer bij een industrieel interieur past, is niet eenduidig te beantwoorden. Dat hangt ook af van welke industriele elementen bij jou de boventoon voeren. Is dat mat zwart, gegalvaniseerd staal, grijs beton of witte bakstenen op de wanden?

Heb jij een industriële woonstijl?

Laat je helpen bij het uitzoeken van je vloer

MAAK EEN AFSPRAAK

Met de juiste vloer in jouw industriële woonstijl, leg je de basis waar alle stoere, strakke of robuuste elementen mee verbonden worden. 

Met vinyl, PVC of laminaat kan tegenwoordig vrijwel elk materiaal levensecht nagebootst worden. Juist bij deze woonstijl is dat een enorme pré. Want betonlook gietvloeren zijn een hoop gedoe, net als stenen vloeren niet in iedere woning mogelijk zijn, omdat ze verlijmd moeten worden. Dus waarom geen gemakkelijke oplossing kiezen met een lange levensduur?
Vinyl betonlook vloeren hebben tegenwoordig een antislip laag, zijn gemaakt van gerecycled materiaal en belangrijker; zijn bijna niet van echt meer te onderscheiden. Ook de bekende onverwoestbare PVC-vloeren zijn er in stoere, grijze betonlook tegels. 

Maar het is zeker niet alles beton wat de klok slaat als het gaat om die specifieke industriële look. Steeds vaker zie je ook de overwegend witte industriële interieurs. Een strak wit leren bankstel tegen een witte bakstenen muur, met lange linnen gordijnen voor de ramen. En daar past natuurlijk perfect zo’n mooie white- of greywash planken vloer bij. Van laminaat tot PVC heb je daar eindeloze keus in, levendig, strak, met groef, of wat dacht je van een zwart gevulde ‘scheepsteer groef’...

Brede planken doen het ook goed. Heb jij veel traditioneel zwart staal, dan kan een zwarte brede planken vloer met register embossing (levensechte knoesten in het oppervlak) het ultieme resultaat geven.

Kortom, keus genoeg. De kunst is om juist buiten de traditionele, gebaande paden te durven kijken. Jouw persoonlijke interpretatie van industrieel, maakt jouw huis uniek. En dat mag best een beetje anders dan anders zijn. 

Deel dit artikel

Graag gelezen

Wil je geen aanbiedingen meer missen?

Schrijf je dan nu in en ontvang de laatste aanbiedingen in je mailbox

Inschrijven

join Decokay

Openingstijden


Jouw Decokay