behang_verschillende_staande_rollen2016120702120820180906095258.webp

Welke verschillende soorten behang zijn er?

Welk behang past bij jou, bij jouw wensen en eigenschappen van de ruimte? Om te bepalen welke soort behang je nodig hebt moet je verschillende eigenschappen van behang in overweging kunnen nemen.

Meer weten over behangsoorten?

Kom stalenboeken kijken in de winkel

MAAK EEN AFSPRAAK

De keuze voor behang hangt af van verschillende factoren. Sommige behangsoorten hebben de eigenschap dat ze makkelijker op de muur aan te brengen zijn. Daardoor vergen ze weinig ervaring van de behanger. Ook zijn er behangsoorten die beter bestand zijn tegen water of vuil, of die de muur goed versterken of oneffenheden verdoezelen. Het is handig om te weten welke behangsoorten er zijn, om te beslissen welke soort het best bij jouw wensen past.

Vliesbehang
Deze behangsoort is erg makkelijk in gebruik en is momenteel het meest populair. Een groot voordeel van vliesbehang is dat het goed afwasbaar is. Vliesbehang is makkelijk aan te brengen, maar ook makkelijk te verwijderen. Zelfs de onervaren behanger kan behangen met deze behangsoort.

Vinylbehang
Een behangsoort die bestaat uit een boven- en onderlaag. De bovenlaag wordt gemaakt van vinyl. Het behang kan goed schoongemaakt worden en is bovendien geschikt om over te schilderen. Het is tegenwoordig net zo makkelijk te behangen als vliesbehang, doordat het een vlies rug heeft. 

Glasvezelbehang
Glasvezelbehang, of glasweefsel, is een zeer sterke behangsoort. Dit behang kan worden gebruikt om een beschadigde muur te verstevigen. Bovendien is het behang makkelijk overschilderbaar. Een groot nadeel van glasweefsel is dat het na plaatsing niet meer van de muur verwijderd kan worden.

Renovatiebehang
Deze behangsoort wordt ook wel renovlies genoemd. Net als glasvezelbehang kan dit behang worden gebruikt om oneffenheden in de muur te verbergen. Renovlies wordt vaak als alternatief gekozen voor glasweefsel, omdat deze behangsoort juist wel van de muur kan worden verwijderd.

Fotobehang
Met dit behang kun je een foto of print op de muur plaatsen. Daarom kun je met fotobehang echt een statement maken en je muur een extra persoonlijke tint geven. Fotobehang is zowel in papier als in vlies verkrijgbaar, al is het aan te raden om voor fotobehang in vlies te kiezen.

Kinderbehang
Kinderbehang wordt speciaal ontwikkeld voor de kinderkamer. De dessins van dit behang worden gemaakt voor baby's, kleuters, maar ook tieners.

Cirkelbehang
De nieuwste trend is behang dat je in een cirkel (vaak in twee maten leverbaar) op de muur plakt. Niet alleen een super makkelijke oplossing, maar ook heel bijzonder, zo'n persoonlijk 'rond schilderij' op de wand. 

Papierbehang
Papierbehang zie je eigenlijk vrijwel nergens meer. Het werd meestal gemaakt van twee lagen papier waarbij in de bovenste laag vaak een motief werd geperst voor reliëf. Het is kwetbaar behang omdat het makkelijk indeukt of scheurt, niet goed schoon te maken is, alle vlekken opneemt, en eerder verkleurt. Bovendien zie je er alle oneffenheden doorheen, en is het zeer moeilijk naadloos te plakken doordat het krimpt na het opbrengen. 

Deel dit artikel

Graag gelezen

Wil je geen aanbiedingen meer missen?

Schrijf je dan nu in en ontvang de laatste aanbiedingen in je mailbox

Inschrijven

join Decokay

Openingstijden

Jouw Decokay