wat_voor_soort_verfroller_moet_ik_gebruiken20181105172514.webp

Wat voor soort verfroller moet ik gebruiken?

Omdat er veel verschillende soorten verfrollers zijn, is het soms lastig om te bepalen welke soort het beste geschikt is voor de klus.

Je hebt verschillende soorten verfrollers. Iedere soort verf vraagt om een andere roller. Vachtrollers gebruik je bijvoorbeeld voor muren en plafonds. Vachtrollers zijn geschikt voor latex. Er zijn allerlei variaties in lengte én het materiaal van de vacht. Over het algemeen geldt dat een korte vacht het gladste resultaat geeft. Een langere vacht vult de structuur van de muur mooi op. 

Lakrollers gebruik je voor (lak)verf op houten of metalen ondergronden. Lakrollers zijn er van vilt of van schuimplastic. De viltrollers geven het beste resultaat. Je kunt ook schuimrollers gebruiken, maar daar moet je voorzichtig mee aan de slag. Druk niet te hard op de roller om het effect van een sinaasappelhuid te voorkomen. Ook kan het dan gebeuren dat je bellen en blazen krijgt. 

Vaak wordt verf opgezet met de kwast en daarna goed verdeeld met een roller. Zo krijg je het meest egale resultaat zonder verdikking aan de zijranden van de rollerbanen. Haal altijd de losse haren of pluizen uit de vacht voordat je gaat lakken. Dat gaat gemakkelijk met een stukje tape of een schuurpapiertje.

Deel dit artikel

Graag gelezen

Wil je geen aanbiedingen meer missen?

Schrijf je dan nu in en ontvang de laatste aanbiedingen in je mailbox

Inschrijven

join Decokay

Openingstijden


Jouw Decokay