gordijnen_slaapkamer_toppoint20200907161845.webp

Raamdecoratie voor de slaapkamer, welke kies je?

Ben jij een nachtuil, of een vroege vogel? Als het gaat om slapen, verschillen de behoeftes. De één vindt het heerlijk om om 6 uur op te staan, de ander gruwt bij de gedachte. Veelal wordt in de slaapkamer voor een tweezijdige oplossing gekozen.

Meer weten over ons uitgebreide assortiment?

Kom naar de winkel voor persoonlijk advies!

MAAK EEN AFSPRAAK

Slaapkamer raambekleding; wat hang je voor de ramen? Raamdecoratie die zowel verduistert, als open kan met behoud van privacy, wordt het meest gekozen. Dat kan in twee aparte lagen, of in één multifunctioneel systeem.

Twee lagen:
- vitrage - gecombineerd met overgordijnen;
- inbetweens - gecombineerd met overgordijnen;
- semi transparant-, of verduisterend rolgordijn - gecombineerd met gordijnen;
- houten, bamboe, kunststof of aluminium jaloezieën - gecombineerd met gordijnen.
- semi transparant-, of verduisterend vouwgordijn - gecombineerd met gordijnen

De andere manier, is een twee-in-één oplossing. Deze oplossing is erg in trek omdat hij weinig ruimte inneemt, en meestal strak wegvalt in het raamkozijn. Stijl en smaak spelen daarbij uiteraard ook een rol.
Wat mooi is, hangt ook af van jouw slaapkamer. Hoe kleiner je slaapkamer, hoe fraaier het is om de raambekleding ruimtelijk te houden door een multifunctionele oplossing. Heb je lelijke buizen? Dan kunnen gordijnen de ideale camouflage zijn.

Verduisterende alles-in-één oplossingen:
Prachtige multifunctionele raambekleding, die zowel privacy met licht geeft, als (semi) verduistert, is er in een aantal varianten. 

Shutters: een wel zeer chique oplossing die volledig verduistert, en naar behoefte licht binnen laat.
Duo rolgordijn: ook veel verkocht voor de slaapkamer zijn duo rolgordijnen. Deze zijn er in compleet verduisterende variant, maar hoe donkerder de kleur, hoe meer licht ze in gesloten stand weren. Je kunt deze ook semi transparant open draaien.
Dupligordijnen: deze zijn er ook in verduisterende variant. Dit dubbellaags gordijnen kun je bottom-up en top-down open trekken. (Ook voor draaiende en kantelende ramen.) 
De Toppoint Versus®: dit is het nieuwste snufje, het zijn lamellen met transparante stof bekleed, die je zowel open kunt draaien met behoud van privacy, als volledig kunt sluiten.

Keuze genoeg dus… Inspiratie opdoen is daarom altijd een goed idee.

Deel dit artikel

Meer weten over ons uitgebreide assortiment?

Kom naar de winkel voor persoonlijk advies!

STEL EEN VRAAG

Graag gelezen

Wil je geen aanbiedingen meer missen?

Schrijf je dan nu in en ontvang de laatste aanbiedingen in je mailbox

Inschrijven

join Decokay

Openingstijden


Jouw Decokay