industrieele_houte_jaloezieeen_luxaflex20210118144008.webp

Welke raambekleding past bij een industriële woonstijl?

Wat past in de stoere industriële look voor je ramen? Het zal je nog verbazen hoeveel. Eenheid is het grootste goed, dus ga nooit zomaar af op een richtlijn over ‘wat hoort’. Maar kijk naar jouw specifieke interieur.

Heb jij een industriële woonstijl?

Laat je helpen bij het uitzoeken van nieuwe gordijnen

MAAK EEN AFSPRAAK

Het ene industriële interieur komt wat moderner en strakker over dan het andere. Bij de één overheerst het rauwe, onbewerkte loods gevoel, bij de ander spreken vooral de donkere, zwart stalen elementen tot de verbeelding. Bij weer een ander betreed je een nihilistisch witte ruimte. Zoveel smaken, zoveel interpretaties van de industriële stijl.

Het is dus ook absoluut niet eenduidig te zeggen welke raambekleding het beste past bij de industriële woning. Er is wel duidelijk een aantal gemene delers dat je op weg helpt om jouw raambekleding te kiezen. 

Industriële interieurs kenmerken zich door hun ruwe, schijnbaar onbehandelde stijl. Dat is precies de kunst, want vaak gaat er nog een hoop werk in zitten om die ongedwongen look te bereiken. Dat kan met grof, onbehandeld (drijf)hout en steen of beton bijvoorbeeld. Maar net zo goed met zwart staal, ijzerkleur, of wit. Afhankelijk van jouw voorkeur, laat je de raambekleding daarop aansluiten. 

Wat ook belangrijk is om niet te vergeten, is de balans tussen strak minimalistisch, en koud en kil. Elk interieur moet íets van gezelligheid hebben. Vergeet dus ook de verzachtende elementen niet, en waar beter dan voor het raam?

Wat voorbeelden ter inspiratie. Voert zwart of juist wit bij jou de boventoon? Versterk dit effect dan met gelijk kleurige brede houten jaloezieën of shutters (50 of 65 mm lamelbreedte). De robuuste vorm maakt ze uitermate geschikt. Hetzelfde geldt voor aluminium jaloezieën met een 50 of 70 mm brede lamel.

In principe geldt dat je voor grotere ramen brede lamellen gebruikt, en voor kleinere ramen smalle lamellen. Brede lamellen geven het wijdste blikveld naar buiten. Maar ga je voor een zogenaamde ‘megaview’ dan heb je een 25 mm brede lamel met extra veel zicht en lichtinval. Ook dat versterkt weer het industriële effect. 

Heb je juist veel glimmend zilverkleurig staal, dan passen die typisch strakke duo rolgordijnen, dupligordijnen of plissés waarschijnlijk perfect. Zwart, wit of zilvergrijs, afhankelijk van jouw geheel. 
Maar denk niet dat gordijnen geen optie zijn. Juist in gordijnroedes heb je de perfecte industriële uitvoeringen. Denk aan roedes van steigerpijp, of brede, zwarte gordijnrails met een gordijn in enkele retourplooi. De gordijnen hangen dan bij voorkeur tot 10 cm over de grond, waardoor je weer dat ‘we hebben er niks aan gedaan hoor’ effect krijgt. 

Speel ook met stof, van grof gewassen linnen, tot ruwe opengewerkte inbetweens. Zelfs velours kan op precies de juiste manier warmte brengen in jouw industriële stijl.

Deel dit artikel

Graag gelezen

Wil je geen aanbiedingen meer missen?

Schrijf je dan nu in en ontvang de laatste aanbiedingen in je mailbox

Inschrijven

join Decokay

Openingstijden


Jouw Decokay