houten_jaloezieen_van_luxaflex_in_keuken20200923163934.webp

Raambekleding in de keuken? Leuk en praktisch tegelijk!

Heerlijk zo’n keuken waar je kunt baden in het licht. Toch kun je met raamdecoratie niet alleen prima de lichtinval en privacy regelen, het mag er natuurlijk ook nog eens geweldig uitzien! Maar hoe kies je raamdecoratie die helemaal past bij de look & feel van je keuken, én die ook nog een beetje functioneel is? Je leest het hier!

Meer weten over ons uitgebreide assortiment raambekleding?

Kom naar de winkel voor persoonlijk advies!

MAAK EEN AFSPRAAK

Waar let je op bij het kiezen van je raamdecoratie in de keuken? Moet het mooi zijn, of vooral praktisch? Wat dacht je van prachtig en praktisch tegelijk! En niet alleen het raam zelf, maar ook de plek waar deze zich bevindt in je keuken bepaalt welke raamdecoratie ideaal is voor jou. 

Is jouw raam in de buurt van waar ‘the action’ is? Ofwel, heb je een keuken waarin je heerlijk naar buiten kunt kijken terwijl je aan het koken bent? Dan is de kans groot dat niet alleen het buitenlicht, maar ook de spetters vrij spel hebben op je raam. Of beter gezegd, je raamdecoratie. Belangrijk dus dat wat er voor je raam hangt, daar tegen bestand is.

Lekker beschut en praktisch? Kies dan bijvoorbeeld jaloezieën van een materiaal dat je eenvoudig schoonmaakt en goed tegen water kan. Aluminium of kunststof bijvoorbeeld. 

Liever een natuurlijke look? Jaloezieën van hout of bamboe geven je interieur die prachtige, warme uitstraling.  En als er wat vet of vuil op terechtkomt, maak je deze eenvoudig schoon met een (niet te) vochtige doek. 

Optimaal van het licht genieten? Met een duo-rolgordijn kun je alle kanten uit: tijdens het koken regel je zelf de lichtinval door het gordijn open of half open te doen. In de avond meer privacy? Ook dat regel je helemaal zelf. Bedenk dat de stof wel gevoelig is voor vuil, vet en water en hierdoor kringen kunnen ontstaan in de stof. Maar als je niet zo’n knoeier bent en de lichtinval helemaal zelf wil regelen: prima voor in de keuken!

Heerlijk genieten van buiten? Bevindt het raam zich buiten de ‘kookzone’, en wil je heerlijk genieten aan de eettafel en uitkijken op de tuin of balkon? Pak dan uit met bijvoorbeeld vouwgordijnen. Ideaal om te bepalen hoeveel zonlicht er binnenkomt en ze geven een warme, gezellige uitstraling. De stof kun je eenvoudig reinigen in de wasmachine, mocht er toch een keer iets eetbaars op terechtkomen. 
Ook een plisségordijn is ideaal om buiten zoveel mogelijk naar binnen te halen en extra te genieten van jouw tuin of balkon. Helemaal aan te passen aan jouw wensen!

Liever wat stoerder? Wat dacht je van shutters voor een warm en stijlvol effect? Houten shutters houd je schoon door eerst het stof te verwijderen en daarna af te nemen met een vochtige (niet te natte) doek. Shutters van kunststof kunnen tegen een beetje vocht, vet en vuil en zijn dus prima schoon te houden: ideaal in een keuken waarin geleefd mag worden!

Deel dit artikel

Meer weten over ons uitgebreide assortiment raambekleding?

Kom naar de winkel voor persoonlijk advies!

STEL EEN VRAAG

Graag gelezen

Wil je geen aanbiedingen meer missen?

Schrijf je dan nu in en ontvang de laatste aanbiedingen in je mailbox

Inschrijven

join Decokay

Openingstijden

Jouw Decokay