STEL EEN VRAAG

VRAAG EEN AFSPRAAK AAN

BELVERZOEK

Vul alle gegevens in

VRAAG EEN BROCHURE AAN

SIGN IN YOUR ACCOUNT TO HAVE ACCESS TO DIFFERENT FEATURES

CREATE ACCOUNT

FORGOT YOUR DETAILS?

HOE KUN JE ONS BEREIKEN

1
Pak de telefoon
2
Stuur een E-mail
3
Ga naar de website
4
Met de route
5
Filiaal kiezen


Heerlijk zo’n keuken waar je kunt baden in het licht. Toch kun je met raamdecoratie niet alleen prima de lichtinval en privacy regelen, het mag er natuurlijk ook nog eens geweldig uitzien! Maar hoe kies je raamdecoratie die helemaal past bij de look & feel van je keuken, én die ook nog een beetje functioneel is? Je leest het hier!

Raambekleding in de keuken? Leuk en praktisch tegelijk!

Raambekleding in de keuken? Leuk en praktisch tegelijk!

Waar let je op bij het kiezen van je raamdecoratie in de keuken? Moet het mooi zijn, of vooral praktisch? Wat dacht je van prachtig en praktisch tegelijk! En niet alleen het raam zelf, maar ook de plek waar deze zich bevindt in je keuken bepaalt welke raamdecoratie ideaal is voor jou. 

Is jouw raam in de buurt van waar ‘the action’ is? Ofwel, heb je een keuken waarin je heerlijk naar buiten kunt kijken terwijl je aan het koken bent? Dan is de kans groot dat niet alleen het buitenlicht, maar ook de spetters vrij spel hebben op je raam. Of beter gezegd, je raamdecoratie. Belangrijk dus dat wat er voor je raam hangt, daar tegen bestand is.

Lekker beschut en praktisch? Kies dan bijvoorbeeld jaloezieën van een materiaal dat je eenvoudig schoonmaakt en goed tegen water kan. Aluminium of kunststof bijvoorbeeld. 

Liever een natuurlijke look? Jaloezieën van hout of bamboe geven je interieur die prachtige, warme uitstraling.  En als er wat vet of vuil op terechtkomt, maak je deze eenvoudig schoon met een (niet te) vochtige doek. 

Optimaal van het licht genieten? Met een duo-rolgordijn kun je alle kanten uit: tijdens het koken regel je zelf de lichtinval door het gordijn open of half open te doen. In de avond meer privacy? Ook dat regel je helemaal zelf. Bedenk dat de stof wel gevoelig is voor vuil, vet en water en hierdoor kringen kunnen ontstaan in de stof. Maar als je niet zo’n knoeier bent en de lichtinval helemaal zelf wil regelen: prima voor in de keuken!

Heerlijk genieten van buiten? Bevindt het raam zich buiten de ‘kookzone’, en wil je heerlijk genieten aan de eettafel en uitkijken op de tuin of balkon? Pak dan uit met bijvoorbeeld vouwgordijnen. Ideaal om te bepalen hoeveel zonlicht er binnenkomt en ze geven een warme, gezellige uitstraling. De stof kun je eenvoudig reinigen in de wasmachine, mocht er toch een keer iets eetbaars op terechtkomen. 
Ook een plisségordijn is ideaal om buiten zoveel mogelijk naar binnen te halen en extra te genieten van jouw tuin of balkon. Helemaal aan te passen aan jouw wensen!

Liever wat stoerder? Wat dacht je van shutters voor een warm en stijlvol effect? Houten shutters houd je schoon door eerst het stof te verwijderen en daarna af te nemen met een vochtige (niet te natte) doek. Shutters van kunststof kunnen tegen een beetje vocht, vet en vuil en zijn dus prima schoon te houden: ideaal in een keuken waarin geleefd mag worden!

TOPMERKEN BIJ DECOKAY

WIJ KIJKEN SAMEN WAT BIJ JOU PAST

Meer weten over ons uitgebreide assortiment raambekleding?

Kom naar de winkel voor persoonlijk advies!
MAAK EEN AFSPRAAK STEL EEN VRAAG

DECOKAY INFORMATIE, ADVIES & TIPS

DECOKAY INSPIRATIE

 • Opgeruimd staat elegant
  De raambekleding in de keuken kan nog wel eens een ondergeschoven kindje zijn. Jammer! Want er is zoveel mogelijk dat én mooi is én functioneel. Een sfeervolle en schone keuken gaat verder dan het aanrechtblad.
 • Een warm welkom voor de herfst
  Geen tijd voor treurigheid! Als de blaadjes vallen in de herfst, en je minder vaak buiten zit, wordt het tijd om lekker binnenshuis aan de slag te gaan met klusjes en ‘home improvement’.
 • Laat de zon maar schijnen
  In een finca woonstijl passen verschillende typen raambekleding, zo lang ze maar een landelijke uitstraling hebben. Maar het gaat natuurlijk om het gehele plaatje; het afstemmen van wanden, vloeren, meubels én dat wat voor je ramen hangt. 

DECOKAY BLOGS

 • Welke raambekleding is jou op het lijf geschreven?
  Wat hang ik voor het raam? Goed doordacht interieur design wordt steeds belangrijker. Het aanbod neemt dan ook toe. Waar je vroeger de keuze had uit een drietal varianten (gordijnen, jaloezieën of duettes) sta je nu temidden van een keur aan raamdecoratie met alle mogelijke specs! 
 • Raambekleding als functionele sfeermaker in huis
  Als de zon schijnt, wil je er optimaal van genieten. Maar als je binnen zit, kan diezelfde zon ook echt irritant zijn, bijvoorbeeld wanneer hij recht op je TV schijnt. Met een mooie raambekleding creëer je een functionele oplossing waarmee jij zelf bepaalt hoeveel zon bij je naar binnen schijnt.
 • Dromen van licht...
  Keuzes - keuzes in het leven… Als er iets is dat bepalend is voor je interieur - en dus ook voor hoofdbrekens kan zorgen - is het wel raamdecoratie. Het wordt je tegenwoordig ook niet makkelijk gemaakt door het enorme aanbod en de variëteit in raambekleding... 

OKAY, WAAROM DECOKAY?

Uiteraard, heel veel redenen, maar vooral door onze...

GRATIS MEETSERVICE

Als je raambekleding of buitenzonwering bij ons aanschaft, laten wij niets aan het toeval over. Onze vakkundige meetservice komt gratis bij je thuis om de juiste maten op te nemen. Zo komen jij en wij niet voor vervelende verrassingen te staan.

MONTAGESERVICE

Wij hebben een uitstekende montageservice. Tegen een kleine vergoeding laten wij - in overleg met jou - de bij ons gekochte producten vakkundig bij je thuis (of op het werk) monteren. Vraag gerust naar de mogelijkheden aan onze medewerkers.

CBW ERKENNING

Decokay-winkels zijn CBW erkend. Dat betekent meer zekerheid bij je aan- kopen. Hiervoor hanteren wij algemene voorwaarden die je als consument extra beschermen. Bijvoorbeeld over (aan)betalen, annulering, levertijd, levering, vervoer en garantie.

VAKKUNDIG PERSONEEL

Van een speciaalzaak verwacht je dat je zo goed mogelijk wordt geholpen. Daarom zijn onze medewerkers gediplomeerd en vakkundig in alles wat bij woning-inrichting komt kijken. Op elke vraag een professioneel antwoord. Dat maakt het verschil!

TOP