welke_kwasten_gebruiken_bij_schilderen20190731113052.webp

Welke verfkwast gebruik je bij het schilderen van kozijnen?

Ga je voor een verf op terpentinebasis, of voor een watergedragen verf? Als je die keuze hebt gemaakt, ben je er nog niet. Want welke kwasten ga je gebruiken? Of werk je liever met een roller?

Advies over een schilderklus?

Kom naar de winkel voor persoonlijk advies!

MAAK EEN AFSPRAAK

Als je je kozijnen gaat schilderen is een goede voorbereiding belangrijk. Welke verf kies je? En welke kleur past het beste bij je interieur? Ga je voor een verf op terpentinebasis, of voor een watergedragen verf? Als je die keuze hebt gemaakt, ben je er nog niet. Want welke kwasten ga je gebruiken? Of werk je liever met een roller? We helpen je op weg met het maken van de beste keuze.

Waarom is een goede kwast zo belangrijk? De juiste verfkwast geeft het beste resultaat. Omdat verf op terpentinebasis andere kenmerken heeft dan bijvoorbeeld een watergedragen verf, is het goed om de kwast te kiezen die deze kenmerken het beste ondersteunt.

Welke kwast kies je?
Voor verf op terpentinebasis koos je voorheen een kwast gemaakt van varkenshaar. Dat is de laatste jaren veranderd. Met de steeds betere technologie, kun je spreken van een nieuwe generatie synthetische verven. En die vraagt om een andere soort kwast dan voorheen. Zo wordt nu aanbevolen om een synthetische kwast te kiezen. En niet zomaar een; dankzij een bijzondere samenstelling blijven de synthetische haren uitermate soepel en nemen ze de verf goed op. De haren geven de verf gelijkmatig af, wat een prachtig resultaat geeft en ook nog eens prettig werkt. 

Ga je schilderen met een watergedragen verf, kies dan ook voor een synthetische kwast, waarbij je erop let dat deze speciaal voor dit type verf bedoeld is.

Rond, plat of een roller?
Afhankelijk van hoe groot de oppervlakte is die je gaat schilderen, kies je de soort kwast. Platte kwasten en rollers gebruik je voor grotere oppervlakken zoals deuren. Voor kozijnen heb je te maken met niet al te grote oppervlakken, dus kun je het beste kiezen voor ronde kwasten. Daarmee kom je gemakkelijk in alle hoekjes en krijg je altijd het beste resultaat!

Deel dit artikel

Advies over een schilderklus?

Kom naar de winkel voor persoonlijk advies!

STEL EEN VRAAG

Graag gelezen

Wil je geen aanbiedingen meer missen?

Schrijf je dan nu in en ontvang de laatste aanbiedingen in je mailbox

Inschrijven

join Decokay

Openingstijden


Jouw Decokay