kindergordijnen_a_house_of_happiness_pinguin20200217135809.webp

Welke gordijnen kies je voor de kinderkamer?

Welke gordijnen je ook kiest naar jouw persoonlijke smaak, er is een aantal factoren waar je rekening mee kunt houden.

De kinderkamer inrichten?

Kom naar de winkel voor heel veel inspiratie!

MAAK EEN AFSPRAAK

Allereerst is de hamvraag; welke kleur is de basis voor jouw kinderkamer? Deze kleur mag zeker terugkomen in de gordijnen, maar wel met een subtiele noot. Is de kamer bijvoorbeeld roze, ga dan voor iets waar die kleur roze in terugkomt, in plaats van voor de volle zuurstok te gaan (in het kader van ‘overdaad schaadt’...)

Gordijnen zijn een subtiele aanvulling op de stijl van je kinderkamer. Door deze ‘rustig’ te houden, zijn ze niet meteen gedateerd op het moment dat je lieveling toe is aan wat anders. Met een behangetje, of een likje verf, kun je later makkelijk wisselen als het zover is. Met behang kan je bovendien ook veel beter die echte ‘kinder- of babykamer look’ creëren. 

Waar je wel rekening mee moet houden in een kinderkamer is de lichtinval. Je wilt speels licht in de kamer, maar je wilt de kamer ook volledig kunnen verduisteren wanneer het nodig is, zodat ze lekker rustig kunnen dromen als het buiten nog licht is. Speelsheid krijg je met dupligordijnen, duo-gordijnen of vitrage. Blindering kun je regelen met (rol)gordijnen, door voor een zogenaamde ‘blackout stof’ te kiezen, of door de gordijnen te laten voeren. 

Tot slot: de lengte van de gordijnen… Voor de kinderkamer wordt vaker gekozen voor korte gordijnen. Lange gordijnen worden meer geassocieerd met wat statiger, ‘volwassen’ interieurs. Korte gordijnen zijn bovendien ook gewoon praktisch. Uiteraard is dat geen wet van Meden en Perzen. Heb je ramen tot aan de grond, of lelijke buizen die je weg wilt werken; ga lekker voor die prachtige lange kindergordijnen, maar houd het motief dan wat rustiger.
 

Deel dit artikel

De kinderkamer inrichten?

Kom naar de winkel voor heel veel inspiratie!

STEL EEN VRAAG

Graag gelezen

Wil je geen aanbiedingen meer missen?

Schrijf je dan nu in en ontvang de laatste aanbiedingen in je mailbox

Inschrijven

join Decokay

Openingstijden


Jouw Decokay