welk_motief_moet_ik_kiezen_voor_behang20181024165929.webp

Welk motief moet ik kiezen voor behang?

De sfeer die een kamer uitstraalt wordt voor een groot gedeelte bepaald door de wanden. Als je deze sfeer wilt versterken, is behang de juiste keuze. Maar wat past bij jou?

Hoe meer keuze, hoe moeilijker het wordt...

Kom op de koffie en blader op je gemak alle stalenboeken door

MAAK EEN AFSPRAAK

Het kiezen van een patroon of motief heeft invloed op de uiteindelijke sfeer die je creëert in een kamer. Vaak is het het beste om maximaal één of twee muren te behangen met een motief. Daarmee leg je accenten, en blijft de rest van de kamer rustig.

Tegenwoordig zijn motieven in behang heel trendy. Dat komt mede door de opkomst van digitaal printen in plaats van het klassieke gebruik van een wals bij de productie van behang. Hierdoor werd het mogelijk om veel grotere patronen of afbeeldingen te maken. Met deze zogenaamde 'murals' krijg je geweldige sfeermakers in een kamer. 

Denk bijvoorbeeld aan een print waarop een stenen muur is afgebeeld. De keuzes zijn overweldigend - zelfs per categorie. Zo heb je Franse stenen behang, leistenen behang, beton look behang, witte stenen, grijze stenen, rode stenen... Afijn, een kwestie van gericht zoeken dus. 

Maar welk behang kies je dus om die gerichte zoektocht te kunnen starten? De allergrootste tip is om te werken vanuit de woonstijl en het sfeerbeeld dat jij wilt overbrengen.
- Hou je van knusse gezelligheid? Dan is een schrootjes behang misschien wat voor jou.
- Ben jij het romantische type? Dan kun je uitpakken met behang met een foto van een prachtig landschap bijvoorbeeld, maar ook bloemen behang kan fantastisch werken.
- Voor jou geen tierelantijnen, maar een robuuste industriële stijl? Dan kan je je hart ophalen met alle stoere dessins behang die die ruwe, ongedwongen stijl accentueren.
- Een stads urban type? Verdiep je eens in de vele soorten jungle en blader behang. Je creeërt een ware oase van rust in je appartement.
- Ook voor de Bohemian en vintage liefhebbers is er ruime keuze in behang. Wat dacht je van super natuurlijk ogend behang waarin echte schelpen of riet verwerkt zijn? Dan ga je eigenlijk al een beetje naar de waardere variant wandbekleding. Maar deze stijl is zo fluide dat je rustig kunt shoppen wat jij leuk vindt.

Voor iedere smaak, inrichting en woonstijl is er een passend behang. Hoe het behang te combineren is weer een hoofdstuk apart, waarbij de specialist je graag adviseert. Vaak hebben behangcollecties op elkaar afgestemde uitvoeringen namelijk. 
 

Deel dit artikel

Hoe meer keuze, hoe moeilijker het wordt...

Kom op de koffie en blader op je gemak alle stalenboeken door

STEL EEN VRAAG

Graag gelezen

Wil je geen aanbiedingen meer missen?

Schrijf je dan nu in en ontvang de laatste aanbiedingen in je mailbox

Inschrijven

join Decokay

Openingstijden

Jouw Decokay