wat_zijn_velours_gordijnen20181030143139.webp

Wat is velours?

Kies je voor velours gordijnen? Dan is het handig om te weten wat de voordelen van deze stof zijn.

Het grootste verschil tussen velours en fluweel is de glansgraad. Velours is de Franse naam voor fluweel en toch is het een ander soort stof. Velours is namelijk de gesneden variant van fluweel. Velours voelt zacht door het lossnijden, trekken en/of opruwen van de poollussen. In vergelijking met ‘gewoon’ fluweel is velours zwaarder en iets minder glanzend.

Daarbij wordt overigens onderscheid gemaakt tussen twee soorten velours: staand velours en streekvelours. Staand velours heeft rechtopstaande haartjes en bij streekvelours liggen de haren in één richting, waardoor de stof precies lijkt op fluweel. Vanwege de zware kwaliteit zie je deze stof vaak als meubelstof en voor gordijnen.

Vanwege het feit dat velours gesneden is, moet een velours gordijn eigenlijk altijd gevoerd worden. Dit om te voorkomen dat gaatjes, de zogenaamde pinholes, die ontstaan door het uitvallen van een gesneden draadje, zichtbaar zijn. De stof is zo dicht geweven dat een eventueel gaatje waardoor licht naar binnen schijnt enorm zichtbaar is. Voeren voorkomt die zichtbaarheid en beschermt de stof tegen schuren waardoor meer pinholes kunnen ontstaan. 

Deel dit artikel

Graag gelezen

Wil je geen aanbiedingen meer missen?

Schrijf je dan nu in en ontvang de laatste aanbiedingen in je mailbox

Inschrijven

join Decokay

Openingstijden


Jouw Decokay