wat_is_voorstrijk_20190807143528.webp

Wat is voorstrijk?

Voorstrijk is een middel bedoeld om zuigende ondergronden zoals wanden en plafonds te verzadigen. Of je het nodig hebt hangt dus af van de ondergrond.

Wanneer je te maken hebt met een sterk- of onregelmatig zuigende ondergrond, helpt voorstrijk je van dit probleem af. Wanneer je zonder voorstrijk zou gaan werken op bijvoorbeeld plafond of muur, krijg je kleurverschil, ga je aanzetten zien en komt de verf in het geheel niet gelijk op de muur, wat kortom geen mooi resultaat geeft. Ook zou zonder het gebruik van een fixeermiddel de verf kunnen afbladderen omdat verf niet goed hecht op poederende ondergronden. (Die veeg je er zo weer af.) Voorstrijk voorkomt dit en zorgt voor een egale afwerking. 

Als je de muur in een donkere kleur gaat schilderen, kun je er ook voor keizen om de muurverf die je gaat gebruiken voor de eerste laag te verdunnen met circa 10% water. Dan kleur je de muur alvast wat op en doe je wat aan de zuiging. Als je een goede muurverf van de speciaalzaak gebruikt, is de tweede laag dan in principe altijd dekkend.

Deel dit artikel

Graag gelezen

Wil je geen aanbiedingen meer missen?

Schrijf je dan nu in en ontvang de laatste aanbiedingen in je mailbox

Inschrijven

join Decokay

Openingstijden


Jouw Decokay