STEL EEN VRAAG

VRAAG EEN AFSPRAAK AAN

BELVERZOEK

Vul alle gegevens in

VRAAG EEN BROCHURE AAN

SIGN IN YOUR ACCOUNT TO HAVE ACCESS TO DIFFERENT FEATURES

CREATE ACCOUNT

FORGOT YOUR DETAILS?

HOE KUN JE ONS BEREIKEN

1
Pak de telefoon
2
Stuur een E-mail
3
Ga naar de website
4
Met de route
5
Filiaal kiezen


Dat karakteristieke, verweerde uiterlijk van hout, wordt tegenwoordig vrijwel altijd 'gefaked'. Dat kan perfect met greywash. Maar is het nou een verftechniek, of een verfsoort? Een beetje van beide… Zoveel smaken, zoveel soorten greywash.

Wat is greywash?

Wat is greywash?

De meeste mensen kennen de term 'whitewash' wel. Maar binnen dit 'genre' zijn meer smaken en kleuren toepasbaar. greywash (ook wel grey wash) en blackwash bijvoorbeeld… Wanneer (en hoe) pas je greywash toe op hout? 

Greywash geeft die typische steigerhout look met vintage uitstraling. Eikenhout leent zich er dan ook optimaal voor, maar het kan op iedere houtsoort worden toegepast. Waarom het hout moet zijn, heeft alles te maken met het beoogde effect. 

Dit komt pas optimaal tot zijn recht als de ondergrond niet overal even zuigend/absorberend is, waardoor speling ontstaat in verzadiging en kleur. Een licht transparante greywash verf of was, zal op kunststof of steen geen speling geven. En juist dit spel, waarbij de houtnerf geaccentueerd wordt, is wat greywash zijn charme geeft.

Hoe werkt greywash?
Een 'wash' (in welke kleur dan ook) is vooral mooi omdat het een lichte waas geeft over voorwerpen. Die waas ontstaat doordat er olie, verf, beits of wax gebruikt wordt. Dat kan met:

- Een semi transparante grijze verf of beits, die bij iedere laag 'voller' wordt;

- Een speciaal daarvoor bestemde grijze verf (krijtverf, kalkverf, greywash verf) die je soms met een doek weer afpoetst, afhankelijk van zowel het product als gewenste resultaat;

- Een gekleurde grijze wax/was of olie met grijs pigment, die bij elke laag meer verzadiging van kleur geeft, en vaak ook afgepoetst wordt;

- Een grijze verflaag deels afschuren, waardoor de verf in de nerven achterblijft. Voor maximaal effect wordt afgewerkt met transparante wax of vernis, een techniek die veel op patineren lijkt.

Welke kleur grijs greywash gebruik je het beste?
Wanneer je voor greywash gaat, bestaan er talloze greywash producten. Dat scheelt, je hoeft dus niet na te denken over welke kleur grijs je moet gebruiken. Meestal wordt daarin RAL 7035 gebruikt. 

Waar je echter wel rekening mee moet houden, is het feit dat elk product een andere kleur geeft, ook nog in combinatie met de ondergrond… Proefstukjes zijn dan je enige optie. Houtsoorten met een natuurlijke rode gloed zoals kersenhout bijvoorbeeld, kunnen een roze uitstraling geven bij de verkeerde greywash!

* Let hier ook op: grijstinten kunnen vloeken als geen andere kleur… Match het grijs (resultaat) dus met overig aanwezig grijs.

TOPMERKEN BIJ DECOKAY

WIJ KIJKEN SAMEN WAT BIJ JOU PAST

Gevallen voor een grey wash vloer?

Kom naar de winkel voor advies op maat!
MAAK EEN AFSPRAAK STEL EEN VRAAG

Wil je geen aanbiedingen meer missen?

Schrijf je dan nu in en ontvang de laatste aanbiedingen, inspiratie, blogs en info & advies in je mailbox

DECOKAY INFORMATIE, ADVIES & TIPS

DECOKAY INSPIRATIE

 • Help! Ik vind meerdere woonstijlen leuk
  Je bent op zoek naar vernieuwing in je interieur. Je bladert watertandend door de woonbladen en vindt het ene interieur nog mooier dan het andere. Leuk, al die nieuwe trends. Maar je wilt het deze keer graag wat doordachter aanpakken. 

DECOKAY BLOGS

 • Blog: Welke kleur van het jaar past bij jou?
  Een beetje extra inspiratie kan iedereen wel gebruiken als het gaat om interieur en kleur. Elk jaar zie je weer één of meerdere nieuwe kleuren terug die de interieurwinkels domineren. Potjes, vaasjes, stoelbekleding…
 • Verven of schilderen… Wat is wat…?
  Ik schilder (en verf) al jaren. En ik schrijf er ook nog over… Maar toen een kennis me terloops vroeg wat het verschil nou precies was, moest ik het antwoord schuldig blijven. Dat kon natuurlijk niet.
 • Primer en grondverf, wat is het verschil?
  Wie met een verfklus gaat beginnen, doet er goed aan om van tevoren advies in te winnen. Hoe je namelijk een te verven oppervlak goed onder handen neemt, is afhankelijk van het materiaal en van het gewenste resultaat. Een primer of grondverf is vaak de beste basis. Deze producten staan meestal naast elkaar in het schap. Maar wanneer gebruik je wat? Met die vraag ging ik naar Decokay.

OKAY, WAAROM DECOKAY?

Uiteraard, heel veel redenen, maar vooral door onze...

GRATIS MEETSERVICE

Als je raambekleding of buitenzonwering bij ons aanschaft, laten wij niets aan het toeval over. Onze vakkundige meetservice komt gratis bij je thuis om de juiste maten op te nemen. Zo komen jij en wij niet voor vervelende verrassingen te staan.

MONTAGESERVICE

Wij hebben een uitstekende montageservice. Tegen een kleine vergoeding laten wij - in overleg met jou - de bij ons gekochte producten vakkundig bij je thuis (of op het werk) monteren. Vraag gerust naar de mogelijkheden aan onze medewerkers.

CBW ERKENNING

Decokay-winkels zijn CBW erkend. Dat betekent meer zekerheid bij je aan- kopen. Hiervoor hanteren wij algemene voorwaarden die je als consument extra beschermen. Bijvoorbeeld over (aan)betalen, annulering, levertijd, levering, vervoer en garantie.

VAKKUNDIG PERSONEEL

Van een speciaalzaak verwacht je dat je zo goed mogelijk wordt geholpen. Daarom zijn onze medewerkers gediplomeerd en vakkundig in alles wat bij woning-inrichting komt kijken. Op elke vraag een professioneel antwoord. Dat maakt het verschil!

TOP