wat_is_een_mural20200211123511.webp

Wat is een Mural op de muur?

Wat het ene behang onderscheidt van het andere, is vooral het dessin. Een zogenaamde ‘mural’ is wat dat betreft zo ongeveer het hoogst haalbare.

Eén wand in de picture zetten?

Neem een foto mee en wij matchen met inspiratie voorbeelden

MAAK EEN AFSPRAAK

Je hebt onvoorstelbaar veel soorten behang, van bloemetjesbehang tot ruiten dessins en in alle mogelijke kleuren van de regenboog. Maar dat is nou juist wat de meeste behangsoorten gemeen hebben; dat ze een patroon hebben.

Een mural onderscheidt zich echter juist doordat het behang één afbeelding heeft. Dat kan een foto zijn, maar ook een schilderij of dessin. Het grote verschil is dat bij een mural het patroon zich niet herhaalt. Dus als jij een bloemetjesbehang hebt uitgekozen, zal elke bloem op de muur uniek zijn.

Je moet het zo zien dat je ook een heel groot paneel kunt behangen en dan heb je een schilderij aan de wand. Maar in het geval van een wand heb je dus een muurschildering. Het behangen van een wand geeft op die manier een bijzonder uniek effect. Denk bijvoorbeeld aan een wand behangen met uitzicht op zee, waarmee je feitelijk een muur uit je huis breekt. Of wat dacht je van een uitzicht op de bergen, wolken etc. Of letterlijk een schilderij van een oude meester… 

Ook (misschien wel juist) voor de kinderkamer zijn er er echt betoverende ontwerpen die een hele nieuwe wereld creëren van fantasiebeelden om in weg te dromen en zo ‘in te stappen’. 

Deel dit artikel

Eén wand in de picture zetten?

Neem een foto mee en wij matchen met inspiratie voorbeelden

STEL EEN VRAAG

Graag gelezen

Wil je geen aanbiedingen meer missen?

Schrijf je dan nu in en ontvang de laatste aanbiedingen in je mailbox

Inschrijven

join Decokay

Openingstijden


Jouw Decokay