STEL EEN VRAAG

VRAAG EEN AFSPRAAK AAN

BELVERZOEK

Vul alle gegevens in

VRAAG EEN BROCHURE AAN

SIGN IN YOUR ACCOUNT TO HAVE ACCESS TO DIFFERENT FEATURES

CREATE ACCOUNT

FORGOT YOUR DETAILS?

HOE KUN JE ONS BEREIKEN

1
Pak de telefoon
2
Stuur een E-mail
3
Ga naar de website
4
Met de route
5
Filiaal kiezen


Blackwash hout heeft een hele herkenbare charme. Zelfs de meest verzadigde zwarte blackwash geeft nog een zichtbare houtnerf. Dat intrigeert. Verwar blackwash niet met greywash, want hoe licht je blackwash ook toepast, het verschil is er!

Wat is blackwash?

Wat is blackwash?

Blackwash is een brede term voor alle soorten verf, beits, olie, vernis, wax of was, waaraan een kleur is toegevoegd die niet geheel dekkend is, waardoor een waas of zweem ontstaat. 

Nu zul je meteen aanvoelen dat het soort product dat je gebruikt, grote invloed heeft op het resultaat. De vraag 'wat is black wash' is dus niet te beantwoorden met de uitleg van slechts één product. Hoeveel kant-en-klare potjes white-, grey- en blackwash je ook ziet staan in de winkel… 

Zoals bij veel zaken, zijn er veel wegen naar Rome. Op welke manieren kun je blackwash zelf maken?

- Met speciale zwarte kalkverf of krijtverf (of andere waterverdunbare verf). Al naar gelang het effect dat je wilt, en ook het soort verf (de instructies duiden zichzelf) kun je overtollige verf nadien wegvegen.

- Met zwarte beits. Bij elke laag die je aanbrengt, wordt het zwart dekkender, daar waar het eerst alleen een zwarte zweem in de houtnerf is. 

- Met zwart gepigmenteerde olie, of wassoorten zoals: vernis-, kalk-, krijt-, of lime was. Hierbij krijg je een mooi natuurlijk effect dat in groeven en nerven gaat zitten.

- Door zwart geverfd hout deels op te schuren en het hout na te behandelen met was of transparante lak, krijgt het een meer doorleefd blackwash uiterlijk.

Het mooie aan blackwash is dat zwart uiteraard een 'verzadigde' en dus dekkende kleur is. Pas je blackwash subtiel toe, dan zal het op het eerste oog misschien grijs lijken. Maar zet je het naast grijs, dan zie je meteen het onderscheidende karakter. 

Een mooi verzadigde zwarte beits kan echter nog steeds houtnerf tonen. Ook al zie je minder schakeringen, je ziet de houtnerf nog wel doorschijnen. Dit geeft een zeer interessant effect in vergelijking met dekkende verfsoorten. Zeker voor een vloer, waarmee je voorkomt dat het zwart te donker wordt en de ruimte kleiner maakt. 

TOPMERKEN BIJ DECOKAY

WIJ KIJKEN SAMEN WAT BIJ JOU PAST

Gevallen voor een black wash vloer?

Het kan kant-en-klaar, maar we adviseren je graag!
MAAK EEN AFSPRAAK STEL EEN VRAAG

Wil je geen aanbiedingen meer missen?

Schrijf je dan nu in en ontvang de laatste aanbiedingen, inspiratie, blogs en info & advies in je mailbox

DECOKAY INFORMATIE, ADVIES & TIPS

DECOKAY INSPIRATIE

 • Help! Ik vind meerdere woonstijlen leuk
  Je bent op zoek naar vernieuwing in je interieur. Je bladert watertandend door de woonbladen en vindt het ene interieur nog mooier dan het andere. Leuk, al die nieuwe trends. Maar je wilt het deze keer graag wat doordachter aanpakken. 

DECOKAY BLOGS

 • Blog: Welke kleur van het jaar past bij jou?
  Een beetje extra inspiratie kan iedereen wel gebruiken als het gaat om interieur en kleur. Elk jaar zie je weer één of meerdere nieuwe kleuren terug die de interieurwinkels domineren. Potjes, vaasjes, stoelbekleding…
 • Verven of schilderen… Wat is wat…?
  Ik schilder (en verf) al jaren. En ik schrijf er ook nog over… Maar toen een kennis me terloops vroeg wat het verschil nou precies was, moest ik het antwoord schuldig blijven. Dat kon natuurlijk niet.
 • Primer en grondverf, wat is het verschil?
  Wie met een verfklus gaat beginnen, doet er goed aan om van tevoren advies in te winnen. Hoe je namelijk een te verven oppervlak goed onder handen neemt, is afhankelijk van het materiaal en van het gewenste resultaat. Een primer of grondverf is vaak de beste basis. Deze producten staan meestal naast elkaar in het schap. Maar wanneer gebruik je wat? Met die vraag ging ik naar Decokay.

OKAY, WAAROM DECOKAY?

Uiteraard, heel veel redenen, maar vooral door onze...

GRATIS MEETSERVICE

Als je raambekleding of buitenzonwering bij ons aanschaft, laten wij niets aan het toeval over. Onze vakkundige meetservice komt gratis bij je thuis om de juiste maten op te nemen. Zo komen jij en wij niet voor vervelende verrassingen te staan.

MONTAGESERVICE

Wij hebben een uitstekende montageservice. Tegen een kleine vergoeding laten wij - in overleg met jou - de bij ons gekochte producten vakkundig bij je thuis (of op het werk) monteren. Vraag gerust naar de mogelijkheden aan onze medewerkers.

CBW ERKENNING

Decokay-winkels zijn CBW erkend. Dat betekent meer zekerheid bij je aan- kopen. Hiervoor hanteren wij algemene voorwaarden die je als consument extra beschermen. Bijvoorbeeld over (aan)betalen, annulering, levertijd, levering, vervoer en garantie.

VAKKUNDIG PERSONEEL

Van een speciaalzaak verwacht je dat je zo goed mogelijk wordt geholpen. Daarom zijn onze medewerkers gediplomeerd en vakkundig in alles wat bij woning-inrichting komt kijken. Op elke vraag een professioneel antwoord. Dat maakt het verschil!

TOP