vouwgordijn_schoonmaken20190129172523.webp

Vouwgordijn schoonmaken

Hoe maak je een vouwgordijn schoon?

Jouw vouwgordijnen reinigen?

Vraag ons gerust om advies

STEL EEN VRAAG

Voor vouwgordijnen geldt hetzelfde als voor normale gordijnen; check eerst het wasvoorschrift, want niet ieder gordijn kan je zomaar wassen.

Kan je jouw gordijnen wassen? Een vouwgordijn is makkelijk los te maken omdat het met klittenband aan de rail is bevestigd. Je verwijdert dus eenvoudig het gordijn door het klittenband los te maken. Daarna haal je de koorden aan de onderkant van het gordijn los, en verwijdert je de baleinen. Hierbij is het met name belangrijk dat je van te voren een foto of schets maakt van hoe het gordijn in elkaar zat, zodat je het makkelijk weer in elkaar kan zetten... Je zult niet de eerste of de laatste zijn die dit vergeet en met de handen in het haar zit.

Daarna kan je de gordijnen het beste per stuk wassen, om kreuken te voorkomen. Wanneer ze gewassen zijn, kan je de baleinen terugplaatsen aan de hand van de schets, en de koorden weer vastmaken. Wanneer alles weer op zijn plaats zit, kun je de vouwgordijnen relatief nat ophangen (liefst zonder direct zonlicht dus bijvoorbeeld in de avond) om te laten drogen.

Let op: zorg ervoor dat je het gordijn pas weer optrekt als alles goed schoon en droog is.

Deel dit artikel

Graag gelezen

Wil je geen aanbiedingen meer missen?

Schrijf je dan nu in en ontvang de laatste aanbiedingen in je mailbox

Inschrijven

join Decokay

Openingstijden


Jouw Decokay