voordelen_van_een_pvc_vloer20180223100319.webp

Wat is het voordeel van PVC vloeren?

Wat is het voordeel van PVC?

Zoek je een robuuste vloer?

Met een PVC vloer ben je voorbereid

MAAK EEN AFSPRAAK

PVC vloeren hebben veel weg van vinyl vloeren omdat beide gemaakt zijn van kunststof, en een vergelijkbare uitstraling hebben. Het grote verschil zit in de manier van leggen. PVC wordt in stroken of tegels geleverd zoals het 'echte' materiaal hout en natuursteen. Vinyl wordt meestal in de breedte van 400 cm geleverd. Er zijn ook vinylkwaliteiten die net zo sterk en krasvast zijn als PVC-stroken. Deze verschillen nauwelijks van PVC.

Op het gebied van kamerbreed vinyl zijn ook minder sterke kwaliteiten verkrijgbaar. De prijsstelling is dan ook heel anders. Maar ook op het gebied van PVC-vloeren bestaan duidelijke kwaliteitsverschillen. Deze herken je aan de dikte van de toplaag (tussen 0,3 - 0,5 of dikker). Hoe dikker de toplaag, hoe hoger de kwaliteit.

Een sterke vloer kan tegen een stootje
Vanwege de hardheid van de vloer wordt PVC vaak gelegd op vloeren die intensief gebruikt worden, zoals bij bedrijven en op scholen. Ook als je kinderen en huisdieren hebt, kan het fijn zijn dat de vloer tegen krassen kan. Naast dat PVC hard is en tegen een stootje kan, is het ook waterdicht en kunnen vlekken en vuil makkelijk worden weggehaald. Bijkomend voordeel van PVC is dat de vloer heel goed warmte geleidt, en dus prima gecombineerd kanworden met vloerverwarming.

Deel dit artikel

Graag gelezen

Wil je geen aanbiedingen meer missen?

Schrijf je dan nu in en ontvang de laatste aanbiedingen in je mailbox

Inschrijven

join Decokay

Openingstijden

Jouw Decokay