STEL EEN VRAAG

VRAAG EEN AFSPRAAK AAN

BELVERZOEK

Vul alle gegevens in

VRAAG EEN BROCHURE AAN

SIGN IN YOUR ACCOUNT TO HAVE ACCESS TO DIFFERENT FEATURES

CREATE ACCOUNT

FORGOT YOUR DETAILS?

HOE KUN JE ONS BEREIKEN

1
Pak de telefoon
2
Stuur een E-mail
3
Ga naar de website
4
Met de route
5
Filiaal kiezen


Goede voorbereiding is méér dan het halve werk bij schilderen. In de voorbereiding zit vaak nog wel meer werk dan de uiteindelijke schilderklus. Maar, een goede voorbereiding verzekert ook een mooi eindresultaat.

Hoe bewerk ik een oppervlakte voordat ik ga schilderen?

Hoe bewerk ik een oppervlakte voordat ik ga schilderen?

Om het beste resultaat te krijgen van jouw schilderklus, heb je vooral gladde en schone oppervlakken nodig. Daarvoor moet je in alle gevallen, ongeacht het materiaal of soort verf waarmee je aan de slag gaat, eerst de volgende voorbereidingen treffen:

- eventuele oude verflagen verwijderen.
- de ondergrond schoon en vetvrij maken met een verfreiniger.
- de ondergrond schuren en schoonmaken (deze volgorde is belangrijk omdat je het vuil anders in het hout schuurt).
- eventuele gaten repareren met houtvuller of plamuur, afhankelijk van de ondegrond.
- alles dat je niet wilt schilderen, van stopcontacten tot vloer en meubels, dek- of plak je af met schilderstape en plastic, of met een stucloper.

Muren
Scheuren of schroefgaten vul je op met een goede plamuur of muurvulmiddel. Daarna schuur je de randen netjes weg en maak je de muur stofvrij met een borstel. Vette muren maak je schoon met water en een goede verfreiniger. 

Een nieuwe muur is nog erg poreus dus zal veel vocht opnemen. Strijk de muur voor met een goede voorstrijk. Werk je met een echte flinke kleur (rood of heel donker terwijl je ondergrond licht is bijvoorbeeld) dan is de beste tip om een gedeelte van de latex die je hebt gekocht te verdunnen met water en de eerste laag flink verdund aan te brengen. De muur is dan al enigszins op kleur en al wat verzadigd. De tweede laag kan dan onverdund aangebracht worden waardoor je meestal al voldoende dekking hebt. 

Houtwerk
Begin met het goed reinigen van de ondergrond. Zo voorkom je dat je straks vuil en vettigheid in het hout schuurt. Schuur de ondergrond, afhankelijk van de staat van het houtwerk, licht of grondig. Vul gaten en scheuren met een houtvuller, en schuur dat weer glad. Verwijder het stof met een kleefdoekje en je kunt aan de slag. 

Overige materialen zoals PVC, fineer, staal, etc.
Voor iedere verfklus is een primer of grondverf beschikbaar die ervoor zorgt dat de verf goed hecht. Daardoor kan je (bijna) alle materialen schilderen. Goed advies in dezen is echter wel essentieel. Wil je iets schilderen waarbij je twijfelt over de voorbereiding of hechting? Kom gerust langs bij een Decokay filiaal bij kou in de buurt voor advies.

TOPMERKEN BIJ DECOKAY

WIJ KIJKEN SAMEN WAT BIJ JOU PAST

Wil je geen aanbiedingen meer missen?

Schrijf je dan nu in en ontvang de laatste aanbiedingen, inspiratie, blogs en info & advies in je mailbox

DECOKAY INFORMATIE, ADVIES & TIPS

DECOKAY INSPIRATIE

 • Help! Ik vind meerdere woonstijlen leuk
  Je bent op zoek naar vernieuwing in je interieur. Je bladert watertandend door de woonbladen en vindt het ene interieur nog mooier dan het andere. Leuk, al die nieuwe trends. Maar je wilt het deze keer graag wat doordachter aanpakken. 

DECOKAY BLOGS

 • Blog: Welke kleur van het jaar past bij jou?
  Een beetje extra inspiratie kan iedereen wel gebruiken als het gaat om interieur en kleur. Elk jaar zie je weer één of meerdere nieuwe kleuren terug die de interieurwinkels domineren. Potjes, vaasjes, stoelbekleding…
 • Verven of schilderen… Wat is wat…?
  Ik schilder (en verf) al jaren. En ik schrijf er ook nog over… Maar toen een kennis me terloops vroeg wat het verschil nou precies was, moest ik het antwoord schuldig blijven. Dat kon natuurlijk niet.
 • Primer en grondverf, wat is het verschil?
  Wie met een verfklus gaat beginnen, doet er goed aan om van tevoren advies in te winnen. Hoe je namelijk een te verven oppervlak goed onder handen neemt, is afhankelijk van het materiaal en van het gewenste resultaat. Een primer of grondverf is vaak de beste basis. Deze producten staan meestal naast elkaar in het schap. Maar wanneer gebruik je wat? Met die vraag ging ik naar Decokay.

OKAY, WAAROM DECOKAY?

Uiteraard, heel veel redenen, maar vooral door onze...

GRATIS MEETSERVICE

Als je raambekleding of buitenzonwering bij ons aanschaft, laten wij niets aan het toeval over. Onze vakkundige meetservice komt gratis bij je thuis om de juiste maten op te nemen. Zo komen jij en wij niet voor vervelende verrassingen te staan.

MONTAGESERVICE

Wij hebben een uitstekende montageservice. Tegen een kleine vergoeding laten wij - in overleg met jou - de bij ons gekochte producten vakkundig bij je thuis (of op het werk) monteren. Vraag gerust naar de mogelijkheden aan onze medewerkers.

CBW ERKENNING

Decokay-winkels zijn CBW erkend. Dat betekent meer zekerheid bij je aan- kopen. Hiervoor hanteren wij algemene voorwaarden die je als consument extra beschermen. Bijvoorbeeld over (aan)betalen, annulering, levertijd, levering, vervoer en garantie.

VAKKUNDIG PERSONEEL

Van een speciaalzaak verwacht je dat je zo goed mogelijk wordt geholpen. Daarom zijn onze medewerkers gediplomeerd en vakkundig in alles wat bij woning-inrichting komt kijken. Op elke vraag een professioneel antwoord. Dat maakt het verschil!

TOP