welke_materialen_zijn_er_voor_vloerkleden20181004161837.webp

Welke materialen zijn er voor vloerkleden?

Net als voor tapijt zijn er voor vloerkleden verschillende materialen beschikbaar.

Vloerkleden worden gemaakt van onder meer natuurlijke materialen zoals wol en katoen, maar ook van synthetische materialen. Bij wollen vloerkleden is de kwaliteit van zeer groot belang. Aan de ene kant van het spectrum zal het goedkope kleed eeuwig blijven pluizen, met aan de andere kant van het spectrum een karpet gemaakt van New Zealand Wool, dat mooi blijft tot in de eeuwigheid. Ook wordt vaak een menging gebruikt van zowel wol als bijvoorbeeld polyamide. 

Andere natuurlijke materialen zijn sisal, riet, hennep, katoen, (gevlochten) leer, viscose of hout. Deze kleden passen goed in een trendy, natuurlijke woonstijl.

Synthetische vloerkleden worden gemaakt van polyamide, polypropyleen en polyacryl. Er zijn flink wat kwaliteitsverschillen tussen deze materialen. Polypropyleen karpetten zijn goedkoop en vaak met hippe prints of uitvoering. Deze kleden verarmen wel snel en zijn daarom vooral geschikt als je het leuk vindt om vaak verandering aan te brengen in je interieur. 

Alle kleden zijn verkrijgbaar in verschillende diktes, poolhoogtes, patronen en structuren. Er is altijd een mooi tapijt te vinden dat past in jouw huis. 

Deel dit artikel

Graag gelezen

Wil je geen aanbiedingen meer missen?

Schrijf je dan nu in en ontvang de laatste aanbiedingen in je mailbox

Inschrijven

join Decokay

Openingstijden

Jouw Decokay