hoe_kies_ik_de_grootte_van_mijn_vloerkleed20181026105148.webp

Hoe kies ik de grootte van mijn vloerkleed?

Hoe groot het vloerkleed is dat je neer legt, kan gevolgen hebben voor de sfeer en het optische effect dat gecreëerd wordt.

Het perfect passend kleed al gevonden?

Laat je inspireren door de mogelijkheden

MAAK EEN AFSPRAAK

De grootte van het vloerkleed bepaalt voor een groot deel hoe de rest van de kamer eruitziet qua sfeer.

Mensen zijn vaak geneigd om een klein vloerkleed te kiezen. Maar een kleiner kleed zorgt er vaak ook voor dat de kamer kleiner of rommeliger lijkt. Ook de vorm van het kleed heeft invloed op hoe de kamer er uit ziet. Zo is een langwerpig kleed handig wanneer de kamer langer moet lijken. Het zelfde geldt voor een kleed dat in de breedte wordt gelegd, waardoor de kamer juist breder lijkt. Een heel groot kleed waar je de meubels op zet, maakt de kamer optisch groter en verbindt de meubels, zodat het één mooi geheel wordt. 

Tegenwoordig is spelen met kleden erg hip. Leg eens wat kleden van verschillende vormen op en bij elkaar. Of denk bijvoorbeeld eens aan een groot rond kleed. Dat is een mooie vorm voor een zachte sfeer. 

Zorg sowieso dat het kleed qua kleur of patroon wel één geheel is met de rest van de ruimte, of dat elk kleed goed matcht met de meubels. Dan maak je een mooi geheel door te spelen met verschillende ruimtes in één ruimte. Door gebruik van de juiste kleuren, wordt het toch een eenheid. 

*Interessant weetje: laat het vloerkleed bij de eethoek ruim genoeg vallen voor de stoelen om achteruit te kunnen schuiven. En voor de woonkamer om alle fauteuils en banken op te laten passen.

Deel dit artikel

Graag gelezen

Wil je geen aanbiedingen meer missen?

Schrijf je dan nu in en ontvang de laatste aanbiedingen in je mailbox

Inschrijven

join Decokay

Openingstijden

Jouw Decokay