hoe_vind_ik_de_juiste_ondervloer20190717140704.webp

Hoe vind ik de juiste ondervloer?

Om ervoor te zorgen dat laminaat, vinyl of PVC lang mee gaat, is het belangrijk een goede en egale ondervloer te hebben. Welke is geschikt?

Welke ondervloer heb je nodig?

We adviseren je graag in de winkel

MAAK EEN AFSPRAAK

Een goede en gladde ondervloer is essentieel; welke soort vloer er ook overheen komt. Het is dus niet alleen noodzakelijk voor laminaat, maar ook voor tapijt, PVC en vinyl.

Isolatie en akoestiek
Ten eerste zorgt een ondervloer voor isolatie, waardoor warmte langer vast gehouden wordt. Dat verschil zie je terug in de energierekening. Naast warmte-isolatie is een ondervloer ook belangrijk voor geluidsisolatie. 

Tapijt en ondervloer
Bij tapijt zorgt een ondervloer ervoor dat het tapijt langer meegaat omdat het minder snel slijt. Ook geeft het meer comfort (vering) en zachte tred.

Laminaat en ondervloer
Bij laminaat is een vochtscherm altijd heel belangrijk. De MDF onderlaag is niet bestand tegen water.

Vinyl en PVC en ondervloer
Bij vinyl en PVC moet een onderlaag of ondervloer vlak zijn. Daarom wordt deze geëgaliseerd. Dat is voor de levensduur van de vloer die je op de ondervloer legt heel belangrijk.

Het beste is om je bij Decokay te laten adviseren welke ondervloer passend is voor het materiaal dat je daarna gaat gebruiken. Ook voor het leggen van de ondervloer of voor informatie hierover, kan je terecht bij Decokay.

Deel dit artikel

Graag gelezen

Wil je geen aanbiedingen meer missen?

Schrijf je dan nu in en ontvang de laatste aanbiedingen in je mailbox

Inschrijven

join Decokay

Openingstijden


Jouw Decokay