naamloos_120191126172508.webp

Een betonnen vloer schilderen 

Heb je een schuur of andere ruimte waar een betonnen vloer ligt die je wilt opleuken? Een likje verf kan de ruimte enorm opknappen. 

Is de betonvloer nieuw gestort? Let dan vooral heel goed op dat de vloer écht 100% droog is! Dit is de meest gemaakte fout. Reken voor iedere centimeter dikte op een week droogtijd. Testen gaat makkelijk: leg plastic op de vloer en kijk na twee dagen of je condensvorming ziet. Zo nee; dan kun je aan de slag.

Start bij een oudere vloer indien nodig met het repareren van kapotte delen. Putten en losse delen kun je vullen met speciale vloervuller. Als het barsten of scheuren betreft kun je beter betonkit gebruiken, dat ‘werkt’ minder. Als de vloer al eerder geverfd is moet hij eerst geschuurd worden. Uiteraard moet de vloer altijd stof- en vetvrij zijn voordat je kunt beginnen.

De belangrijkste afweging die je moet maken is wat de belasting en het gebruik van de vloer is. Gaat het bijvoorbeeld om de vloer in de garage, dan is sprake van een zware belasting. In dat geval moet altijd een primer gebruikt worden onder de verf, zodat de verflaag beter hecht. 

Maar ook moet je bij intensief gebruik een andere verfsoort gebruiken. ‘Sterke’ verf voor betonvloeren heb je zowel in watergedragen varianten als in alkyd (terpentine basis). De slijtvaste verven bevatten epoxy (tweecomponentenverf) of polyurethaan hars (waterbasis). Duurzame en bestendige verf, is tegenwoordig dus prima verkrijgbaar in een milieubewuste variant. 

Deel dit artikel

Graag gelezen

Wil je geen aanbiedingen meer missen?

Schrijf je dan nu in en ontvang de laatste aanbiedingen in je mailbox

Inschrijven

join Decokay

Openingstijden


Jouw Decokay