badkamer_verf20200525141235.webp

Verven van oppervlakten die in aanraking komen met water

Verf en water gaan - tot op zekere hoogte - met de nieuwe generatie verven - prima samen. Zo kun je met de juiste verf, tegenwoordig gerust je tegels in het toilet, of de gestucte badkamerwanden verven.

Weten welke verf in jouw badkamer past?

Vraag gerust ons advies

STEL EEN VRAAG

Verf kan tegenwoordig goed gebruikt worden voor oppervlaktes die af en toe in aanraking komen met vocht, bijvoorbeeld in de keuken of badkamer.

Wat kan wel - wat niet?

Badkamer schilderen?
In de badkamer kun je prima de gestucte wanden schilderen. Zeker in slechts geventileerde ruimtes, is het dan aan te raden om te kiezen voor de nieuwe generatie schimmelwerende werven. Deze schimmelwerende verf vertraagt het proces van schimmelvorming. Bij langdurig niet luchten, zal uiteindelijk toch wel schimmel ontstaan. Dan zijn er weer andere producten te koop waarmee je de schimmel kunt verwijderen.

In de badkamer kun je beter de tegels niet schilderen. Daarvoor is de waterbelasting eenvoudig te groot. Na verloop van tijd zal er onherroepelijk vocht onder de verflaag kruipen en zal de verf gaan bladderen. 


Keuken of WC schilderen?
Afhankelijk van de hoeveelheid water die op de gestucte muren komt, kun je kiezen voor een spatwater bestendige verf, die makkelijk afneembaar is. Ook in latex zijn tegenwoordig soorten verkrijgbaar die uitstekend geschikt zijn voor gespetter af en toe. Zorg wel altijd voor een achter-spatwand bij de gootsteen want daarvan is de dagelijkse vochtbelasting relatief groot.

Vroeger was het echt geen goed idee om tegels te verven. Tegenwoordig is dat echter heel goed mogelijk. Gebruik dan wel een speciale tegelprimer vooraf. Als je netjes het gehele oppervlak met primer schildert, en vervolgens aflakt, is de laag prima bestand tegen waterspetters en vuil. 

Deel dit artikel

Graag gelezen

Wil je geen aanbiedingen meer missen?

Schrijf je dan nu in en ontvang de laatste aanbiedingen in je mailbox

Inschrijven

join Decokay

Openingstijden


Jouw Decokay