verfmaterialen_bij_buitenschilderwerk20190418091934.webp

Verfmaterialen bij buitenschilderwerk

Het resultaat (en daarmee de kwaliteit) van je schilderwerk, is onder meer afhankelijk van de kwaliteit van de verf. Daarnaast speelt de kwaliteit van het materiaal ook een belangrijke rol. Welk materiaal heb je nodig?

Breekt het zonnetje door?

Pak die buitenschilder klus op, we adviseren je graag

MAAK EEN AFSPRAAK

Voor het verven van houtwerk buiten, kun je in principe prima dezelfde kwast te gebruiken als voor het lakwerk binnen, afhankelijk van de ondergrond.

Goed gereedschap is het halve werk

Werken met kwast

Een goede kwast gebruik je niet eenmalig. Die gaat juist naar je hand staan, zodat je steeds mooier kunt schilderen. Na de klus kun je de kwasten schoonmaken, hangend laten drogen en opbergen tot de volgende klus.

Werken met verfroller
Ook kun je een verfroller gebruiken. Een minder geoefende schilder zal echt een (vilten) lakroller moeten gebruiken voor een mooi resultaat. Je zet de verf echter evengoed op met de kwast. Dit om voldoende laagdikte aan te brengen. Vervolgens rol je lichtjes na met een goede viltroller om de verf mooi gelijkmatig te verdelen.

Reinigen hout
Ook heb je een goed verfreinigingsmiddel nodig en schuurmateriaal. Er wordt vooral bij de professionele lakken heel veel gebruik gemaakt van speciale verfschuurmatjes. Daarmee verwijder je niet onnodig verf, maar maak je krassen in de ondergrond. Hierdoor vergroot je het te schilderen oppervlak, waardoor je een betere hechting krijgt.

Voorbereiden hout
Daarnaast kan het zijn dat je kieren van bijvoorbeeld een muur of kozijn eerst moet dichten. Daarvoor gebruik je kit. Of rotte plekken moet wegsteken en opvullen. Twijfel je welk materiaal te gebruiken, win dan advies in bij een Decokay filiaal. Tot slot zijn beschermende materialen zoals verftape en afdekzeil soms ook buiten heel nuttig. 

Deel dit artikel

Graag gelezen

Wil je geen aanbiedingen meer missen?

Schrijf je dan nu in en ontvang de laatste aanbiedingen in je mailbox

Inschrijven

join Decokay

Openingstijden


Jouw Decokay