kleurtips_voor_buitenschilderwerk2018050315151320180713091944.webp

Kleurtips voor buitenschilderwerk

Welke kleuren kan je het beste gebruiken wanneer je buiten gaat schilderen? En welke kleuren zijn nu hip?

De schutting een nieuw kleurtje?

Laat je adviseren wat past bij je huis

MAAK EEN AFSPRAAK

Bij buitenverf bepaalt vaak de stijl van het huis met welke kleur wordt afgewerkt. Ook kan er een voorschrift zijn van een architect of een VVE of je kiest zelf.

Dat gezegd hebbende zijn er wel een aantal factoren om rekening mee te houden. Het is een feit dat lichte kleuren langer in tact blijven vanwege de reflecterende werking. Donkere kleuren nemen het zonlicht juist op. Op langere termijn kan dit ervoor zorgen dat het hout, en dus ook de verf, zich anders ontwikkelt, waarbij een verflaag eerder kan gaan brokkelen bijvoorbeeld. Donkere kleuren verbrokkelen niet, maar verkrijten. Dat betekent dat de glansgraad achteruit gaat tot zelfs helemaal mat als het verfsysteem echt te oud is. Dan is de verflaag dermate slecht dat het houtwerk helemaal kaal gemaakt moet worden.

Met een goede kwaliteit verf, goede primer of grondverf en eventueel nog een beschermende verflaag gaan ook donkere kleuren heel lang mee.

Hippe tinten die je nu steeds vaker buiten ziet, zijn donkere grijstinten. Deze geven een strakke uitstraling aan je huis en kunnen mooi gecombineerd worden met bijvoorbeeld RAL 9010; reinweiss.

Deel dit artikel

Graag gelezen

Wil je geen aanbiedingen meer missen?

Schrijf je dan nu in en ontvang de laatste aanbiedingen in je mailbox

Inschrijven

join Decokay

Openingstijden


Jouw Decokay