STEL EEN VRAAG

VRAAG EEN AFSPRAAK AAN

BELVERZOEK

Vul alle gegevens in

VRAAG EEN BROCHURE AAN

SIGN IN YOUR ACCOUNT TO HAVE ACCESS TO DIFFERENT FEATURES

CREATE ACCOUNT

FORGOT YOUR DETAILS?

HOE KUN JE ONS BEREIKEN

1
Pak de telefoon
2
Stuur een E-mail
3
Ga naar de website
4
Met de route
5
Filiaal kiezen


Wat is het verschil tussen de vele soorten buitenverf? Kun je zomaar alle gebruiken of zijn er verschillen?

Buitenschilderwerk: verf, beits of lak?

 Buitenschilderwerk: verf, beits of lak?

Het meeste buitenschilderwerk bestaat uit hout. Dit hout moet beschermd worden tegen weersinvloeden zodat het niet gaat rotten. Daarvoor gebruik je een product dat hetzij impregneert, hetzij afsluit.

Wanneer kies je voor het één en wanneer voor het ander? 

Beits
Een product dat impregneert en tevens vochtregulerend is, noemen we een beits. Beits dringt door in het hout en zorgt daardoor voor een beschermende werking van binnenuit. Een beits kan dekkend en transparant zijn, maar je zult de houtnerf nog altijd kunnen zien. Een product dat volledig afsluit zodat er geen vocht in het hout kan dringen noemen we gewoon 'verf'.

Verf
Met verf bouw je meestal een systeem op. Dit bestaat uit een grondverf die de goede verbinding maakt tussen het hout en de lak. (Breng - afhankelijk van de kwaliteit - één of twee lagen aflak aan - zodat het houtwerk goed is afgesloten.) Bij beits is gronden niet altijd nodig.

Lak
Lak is eigenlijk een verzamelnaam en kan zowel een beits als een verf zijn. We spreken bijvoorbeeld van een blanke lak (een transparante, harde beschermende laag), maar ook van een 'aflak', en dan wordt verf bedoeld.

Verfbeits 
Ten slotte is er ook nog een product dat we 'verfbeits' noemen; dit is een systeemverf waarbij je grondt en aflakt met hetzelfde product. Verfbeitsen zijn vochtregulerende, halfglanzende, maar wel dekkende producten. Deze zijn goed geschikt als je niet zeker weet of het hout dat je gaat schilderen wel droog is. (Leen bij twijfel een vochtmeter bij Decokay.) Met een verfbeits kan eventueel vocht in het hout toch naar buiten verdampen. Het jaar erop zou je dan een hoogglansverf kunnen gebruiken die afsluit, en het hout bovendien heel lang beschermt. 

Het is met de vele soorten verf die tegenwoordig beschikbaar zijn zeer belangrijk dat je om goed advies vraagt naar het juiste product.

TOPMERKEN BIJ DECOKAY

WIJ KIJKEN SAMEN WAT BIJ JOU PAST

Twijfel je over de keuze voor buitenverf?

We adviseren je graag in de winkel
MAAK EEN AFSPRAAK

DECOKAY INFORMATIE, ADVIES & TIPS

DECOKAY INSPIRATIE

 • Klaar voor een beetje glans op je gevel?
  Als je denkt dat je zomaar elke verf kunt gebruiken voor je buitenkozijnen, dan heb je het mis. Niet alleen de kleur, ook de verf zelf geeft je huis net dat beetje extra. Ga voor glans voor de mooiste kozijnen!
 • Zwarte kozijnen, de trend van nu! 
  Chique, elegant en helemaal 2020? Zwarte buitenkozijnen zijn dé eyecatchers voor je huis. Of je nu een rijtjeshuis hebt, een grachtenpand of een monumentale boerderij, met zwarte kozijnen maak je jouw buitenboel helemaal van nu! 
 • De mooiste kleurencombi’s voor je kozijnen
  Donkergroen, donkerblauw of grijs misschien? Ga je voor één kleur voor al je buitenkozijnen of kies je voor een combinatie van kleuren? Ontdek welke kleurcombinaties het beste passen bij jouw buitenboel.

DECOKAY BLOGS

 • We maken nu tijd voor ‘Operatie Garage’ 
  We zijn al jaren aan het verbouwen en de garage naast ons huis was op de lange baan geschoven. Maar deze zomer staat ‘Operatie Garage’ op het programma. En het eindresultaat mag er zijn!
 • Tuinhuis verven: geen alledaagse klus
  Na mijn kozijnen, deuren en tuinbankje, ga ik toch ook maar aan de slag met mijn tuinhuis. Dat is weer even andere koek. Gelukkig word ik bij Decokay altijd goed verder geholpen, want welke verf is geschikt voor een tuinhuisje. Voor mijn tuinhuis kreeg ik het advies Schakelverf, daar ga ik dus mee aan de slag …  
 • Stroop je mouwen op: we gaan buiten schilderen
  Ik verheug mij altijd enorm op de zomer. Heerlijk veel buiten. Maar dan word je toch ook geconfronteerd met hier en daar wat achterstallig schilderwerk. En zie ik daar een kozijn dat begint te bladderen? Ai...hoe kan ik dat nu weer het beste aanpakken. Er zijn zoveel producten, ik heb werkelijk geen idee wat ik moet nemen.

OKAY, WAAROM DECOKAY?

Uiteraard, heel veel redenen, maar vooral door onze...

GRATIS MEETSERVICE

Als je raambekleding of buitenzonwering bij ons aanschaft, laten wij niets aan het toeval over. Onze vakkundige meetservice komt gratis bij je thuis om de juiste maten op te nemen. Zo komen jij en wij niet voor vervelende verrassingen te staan.

MONTAGESERVICE

Wij hebben een uitstekende montageservice. Tegen een kleine vergoeding laten wij - in overleg met jou - de bij ons gekochte producten vakkundig bij je thuis (of op het werk) monteren. Vraag gerust naar de mogelijkheden aan onze medewerkers.

CBW ERKENNING

Decokay-winkels zijn CBW erkend. Dat betekent meer zekerheid bij je aan- kopen. Hiervoor hanteren wij algemene voorwaarden die je als consument extra beschermen. Bijvoorbeeld over (aan)betalen, annulering, levertijd, levering, vervoer en garantie.

VAKKUNDIG PERSONEEL

Van een speciaalzaak verwacht je dat je zo goed mogelijk wordt geholpen. Daarom zijn onze medewerkers gediplomeerd en vakkundig in alles wat bij woning-inrichting komt kijken. Op elke vraag een professioneel antwoord. Dat maakt het verschil!

TOP