traprenovatie_open_trap20230525112127.webp

Traprenovatie bij een open trap

Wil je jouw open trap een make-over geven zonder de hele trap te vervangen, dan is traprenovatie een ideale oplossing. Bij het renoveren van de open trap is het belangrijk dat je goed let op de veiligheid.

Bij traprenovatie wordt een bestaande trap gerenoveerd, waardoor deze er weer fris en modern uitziet. Dit is veel goedkoper dan het plaatsen van een volledig nieuwe trap. Daarom is traprenovatie een ideale oplossing als de bestaande trap versleten is of niet meer bij je interieur past.

Bij een open trap zijn de treden aan één of beide zijden vrijliggend. Traprenovatie bij een open trap vereist specifieke overwegingen en aanpassingen. Het is belangrijk om rekening te houden met zowel de esthetische aspecten als de functionaliteit ervan.

Juist bij het renoveren van een open trap is het belangrijk om de veiligheid niet uit het oog te verliezen. Zeker als de trap geschilderd is, kan deze glad zijn. Antislipmogelijkheden, zoals het aanbrengen van antislipprofielen op de treden, zijn daarom essentieel. Daarnaast is het verstandig om stevige leuningen te installeren die voldoen aan de veiligheidsvoorschriften.

Je kunt van een open trap overigens makkelijk een gesloten trap maken door stootborden te laten plaatsen tussen de traptreden. De voordelen hiervan zijn geluidsreductie en extra veiligheid, met name als je kinderen of huisdieren hebt.

Het toepassen van traprenovatie bij een open trap vereist vakmanschap en precisie. Als je een ervaren klusser bent kun je dit zelf doen, maar anders is het raadzaam om een speciaalzaak in te schakelen die ervaring heeft met open traprenovaties. Deze kan je adviseren over de beste aanpak, materiaalkeuzes en afwerkingen die passen bij jouw wensen en de stijl van je interieur.

Deel dit artikel

Graag gelezen

Wil je geen aanbiedingen meer missen?

Schrijf je dan nu in en ontvang de laatste aanbiedingen in je mailbox

Inschrijven

join Decokay

Openingstijden


Jouw Decokay