waar_moet_je_op_letten_bij_verfwerk_buiten20181031112817.webp

Waar moet je op letten bij verfwerk buiten?

Er zijn enkele tips en adviezen die je kunnen helpen om schilderwerk buiten zo goed mogelijk te laten slagen.

Buiten aan de slag?

Bestel alle benodigdheden in de verfwebshop!

decokayverfshop.nl

Binnen verven heeft iedereen wel eens gedaan. Maar buiten schilderen kun je ook echt prima zelf doen. Houd rekening met de volgende factoren:

De belangrijkste factor waarmee je rekening moet houden, is de kwaliteit van het huidige schilderwerk dat je wilt overschilderen. De staat van het houtwerk bepaalt de keuze voor de verf en de manier van werken.

Bepalen staat huidig schilderwerk
Afhankelijk van de staat van het houtwerk bepaal je of oude verf eerst verwijderd moet worden. Zo nee; reinig éérst het hout, ga daarna pas schuren. De volgorde is belangrijk, want als je eerst gaat schuren, wrijf je het vuil in het hout. Na het reinigen en schuren wordt er soms nog een grondverf gebruikt. Dit is afhankelijk van de staat van het schilderwerk, maar ook van het product waarmee je gaat aflakken.

Is het hout vochtig?
Als je er niet zeker van bent of er vocht in het hout zit, omdat de laatste verfbeurt toch wat te lang geleden was, dan gebruikt je een andere verf dan wanneer het houtwerk in perfecte staat is. Bij vocht in het hout kies je voor een vochtregulerend systeem, zodat vocht uit het hout kan verdampen. Pas daarna kan weer gekozen worden voor een afsluitend systeem.

Er bestaan speciale grondverven die, samen met de aflak, als compleet systeem jarenlange kwaliteit borgen. Als je met een dergelijke aflak gaat verven, zorg dan dat je ook met de bijbehorende primer grondt. Dit zorgt ervoor dat de volgende laag verf zich beter hecht en op die manier dus ook langer blijft zitten.

Deel dit artikel

Advies nodig over het aanpakken van de tuin?

Kom gerust langs in onze winkel!

MAAK EEN AFSPRAAK

Graag gelezen

Wil je geen aanbiedingen meer missen?

Schrijf je dan nu in en ontvang de laatste aanbiedingen in je mailbox

Inschrijven

join Decokay

Openingstijden

Jouw Decokay