tips_voor_schilderen_van_de_schutting20181106172230.webp

Tips voor schilderen van de schutting

Het schilderen van de schutting is in de basis het zelfde als ander houtwerk buiten. Daarnaast moet je met nog wat zaken rekening houden.

Schutting afgebladderd?

Met een nieuw likje verf kan hij nog jaren mee

MAAK EEN AFSPRAAK

Het schilderen van een schutting werkt niet precies hetzelfde als het schilderen van de overige buitenboel zoals kozijnen en voordeur bijvoorbeeld. Wat hetzelfde is, is dat iedere klus begint met goed borstelen om het vuil te verwijderen, waarna je pas reinigt.

Kozijnen zijn aan het huis verbonden en moeten het (duurdere) houtwerk duurzaam beschermen tegen íedere weersinvloed. Om die reden wordt meestal gekozen voor een hooglans lak die vocht volledig buitensluit.

Bij een schutting (of tuinhuis bijvoorbeeld) is het meestal niet mogelijk om het hout volledig rondom te behandelen. Daardoor blijf je altijd een mate van vocht in het hout houden op sommige plaatsen (in Nederland tenminste...). Dit vocht trekt in het hout, en moet ook weer naar buiten kunnen (door verdamping). Dat kan niet bij iedere kwaliteit verf of beits. Als het vocht niet naar buiten kan, drukt het vocht de verf op, en ontstaat een bladderende verflaag. Houd voor de schutting dus rekening met de vochtregulerende eigenschappen van de beits die je kiest. (Voor de schutting breng je deze het beste op met een grote kwast.)

Hoe vaak je moet schilderen is uiteraard afhankelijk van de staat, maar in de regel wordt het aangeraden om óm het jaar te schilderen. Daarmee blijft het hout van het best in tact. 

Deel dit artikel

Graag gelezen

Wil je geen aanbiedingen meer missen?

Schrijf je dan nu in en ontvang de laatste aanbiedingen in je mailbox

Inschrijven

join Decokay

Openingstijden


Jouw Decokay