duette_bij_openslaande_deuren_luxaflex20201007134745.webp

Welke raambekleding is geschikt voor openslaande deuren

Openslaande deuren staan garant voor veel licht in je kamer. Vaak vind je openslaande deuren aan de tuinkant van het huis. Wat is er lekkerder dan op een zonnige dag de deuren open te zetten en een heerlijk briesje je kamer in te laten komen?

Heb jij openslaande deuren?

Bekijk onze passende raambekleding in de winkel

MAAK EEN AFSPRAAK

Raambekleding vormt samen met de vloer en muur een basiselement van je huis. En daarmee is het dus heel belangrijk voor de sfeer en uitstraling.

Bij openslaande deuren kun je de raambekleding op drie manieren aanbrengen.
Op de deur zelf, op het kozijn en tegen de muur. 

Kies je ervoor om de raambekleding op de deur zelf te bevestigen, is het voordeel dat met het openen van de deur, de raambekleding meegaat. Door de montage met een zijgeleiding of een staaldraad geleiding beweegt de raamdecoratie mee. Hierdoor voorkom je geklapper van de raambekleding wanneer er een briesje staat of wanneer het tocht.   

Shutters kun je monteren op het kozijn of rondom de deur. Als je de deur wil openen, klap je de shutters opzij. Heb je een meerdere ramen of openslaande deuren naast elkaar? Dan kun je ervoor kiezen om een vouwrail te plaatsen waarmee je alle shutters in een keer kunt bedienen.

De jaloezie, die elke trend lijkt te doorstaan, is in de nieuwste uitvoeringen weer helemaal van deze tijd is. De jaloezie is te leveren in verschillende lamelbreedtes, materialen en kleuren. Je kunt bijvoorbeeld kiezen uit aluminium, hout (moet wel binnen de adviesmaten liggen) of bamboe. Hou wel altijd rekening met de deurklink bij de keuze van de lamelbreedte, hoe breder de lamel, hoe eerder hij de klink raakt. 

Dupligordijnen en plissés zijn ook heel geschikt voor openslaande deuren. Deze raambekleding is er in vele variaties van stoffen en kleuren en met een top down systeem te leveren.

En kies je voor een gordijn? Dan heb je nog eens de keuze uit  een rolgordijn, vouwgordijn of een standaard gordijn.  Het voordeel van een rol of vouwgordijn is dat het minder ruimte inneemt dan een hangende variant. Een subtiele voile die het felle buitenlicht verzacht en filtert, een traditionele velours die warmte biedt op de koude winteravond of een duurzame linnen die helemaal past in de Scandinavische woonstijl. Dit is nog maar een fractie uit de enorme keuze. Om nog maar niet te spreken over de roedes, rails en soorten plooien van gordijnen. 

En weet je wat je wil, dan kun je bij de meeste varianten ook nog kiezen voor een elektrische bediening met een afstandsbediening of je smartphone (zelfs als je niet thuis bent!). Wel zo makkelijk! 

Deel dit artikel

Heb jij openslaande deuren?

Bekijk onze passende raambekleding in de winkel

STEL EEN VRAAG

Graag gelezen

Wil je geen aanbiedingen meer missen?

Schrijf je dan nu in en ontvang de laatste aanbiedingen in je mailbox

Inschrijven

join Decokay

Openingstijden

Jouw Decokay