mat__zijdeglans_of_hoogglans_voor_buitenschilderwerk20190207153047.webp

Mat, zijdeglans of hoogglans voor buitenschilderwerk?

Er zijn verschillende soorten glansgraad voor buitenverf. De keuze hangt echter niet alleen af van smaak.

Op zoek naar de perfecte verf?

Bestel het in onze verfwebshop!

decokayverfshop.nl

Voor buitenschilderwerk geldt nog altijd de stelregel; 'des te hoger de glans, des te langer de duurzaamheid'. De meest 'bolle' hoogglanslakken gaan het langst mee. 

Maar de hoogste glansgraad is niet altijd het beste advies voor je schilderwerk. Houtwerk dat wat verwaarloosd is, met barsten en scheuren, maar niet verrot, kan vocht bevatten. Als dat het geval is, zou je grote problemen in je schilderwerk krijgen als je kiest voor een hoogglanzende lak. Hoogglans sluit de ondergrond volledig af, dus kan het vocht dat nu in het hout zit, niet verdampen bij warmte. Dit zal de laklaag wegduwen, waardoor de nieuwe lak gaat bladderen.

Vocht in het hout?
In geval van vocht in het hout kies je het beste voor een vochtregulerend systeem. (Bij twijfel kun je een vochtmeter lenen bij Decokay.) Je schildert dan met een systeemverf oftewel een verfbeits. Deze verf laat wel verdamping van vocht toe, zodat het vocht uit het hout kan verdwijnen, en het mooi droog wordt.
Deze systeemverf is een halfglanzende lak, met een glansgraad die tussen zijdeglans en hoogglans in zit. Bij het aanbrengen is de verf behoorlijk glanzend, maar de glansgraad zakt in een korte periode terug naar halfglans. (Na ongeveer een jaar zou je dan alsnog kunnen kiezen voor een hoogglanzende lak, wat een duurzamere optie is.)

Of je nu kiest voor een dekkende kleur, of voor een natuurlijke houtkleur, in beide lijnen zijn producten in verschillende glansgraden verkrijgbaar. Loop dus gewoon binnen bij een Decokay in de buurt voor een goed en passend verfadvies.

Deel dit artikel

Advies nodig over de juiste verf?

Ontdek de mogelijkheden in onze winkel!

MAAK EEN AFSPRAAK

Graag gelezen

Wil je geen aanbiedingen meer missen?

Schrijf je dan nu in en ontvang de laatste aanbiedingen in je mailbox

Inschrijven

join Decokay

Openingstijden

Jouw Decokay