trap_verven_met_kwast20180222221417.webp

Hoe schilder je de trap?

De trap schilderen is een flink karwei. Behalve een goede voorbereiding, zijn er ook diverse technieken die je kunt gebruiken om dit meest belopen deel van het huis op de juiste manier in de verf te zetten.

Schilder de trap altijd van boven naar beneden. (Als er verfspatten vallen, gebeurt dit in ieder geval niet op de pas geschilderde treden.) De spijlen en de hoeken zet je op met een kwast, en rol je na met een verfroller. Houd hierbij deze volgorde aan: opzetten, verdelen en narollen. De treden schilder je met een roller, trede om trede, zodat je tijdens het drogen nog gebruik kunt maken van de trap.

Werk vanuit het midden van de trede en gebruik ruim verf. Let goed op na hoeveel uur de lakverf weer overschilderbaar is, voordat je met een tweede laag begint.

Het duurt ongeveer 3 weken voordat een lak, ook een watergedragen lak, volledig is uitgehard. Pas op dat moment mag deze volledig belast worden. Het is dan ook een goed idee om de trap in twee etappes te schilderen. Daarbij wacht je dus een week of drie voordat je de tweede sessie gaat doen en de andere helft van de trap aan gaat pakken. 

Deel dit artikel

Graag gelezen

Wil je geen aanbiedingen meer missen?

Schrijf je dan nu in en ontvang de laatste aanbiedingen in je mailbox

Inschrijven

join Decokay

Openingstijden


Jouw Decokay