hoe_zorg_ik_voor_rechte_banen_als_ik_ga_behangen20180625172814.webp

Hoe krijg ik loodrechte banen als ik ga behangen?

Of je nu voor de eerste keer gaat behangen, of het al vaker hebt gedaan, je wilt natuurlijk het beste resultaat. De eerste baan behang is hierbij erg belangrijk. Als je deze mooi recht plakt, gaat de rest ook een stuk makkelijker.

Ga je zelf behangen?

Kom voor persoonlijk advies naar de winkel!

MAAK EEN AFSPRAAK

Veel oude woningen hebben scheve kozijnen, muren of plafonds. Wanneer je dan aansluitend aan de deurpost gaat behangen, zal vaak pas bij de laatste baan pijnlijk zichtbaar worden dat je hele behang scheef hangt...

Om het beste resultaat te krijgen is het dan ook van groot belang dat de eerste baan recht op de muur geplakt wordt. Om dit voor te bereiden, teken je met potlood een loodlijn op de muur met behulp van een waterpas of loodlijn. Doe dit ongeveer 50 centimeter uit de hoek van de muur. Tegen deze lijn plak je de eerste baan behang. 

Je behangt ‘van het licht af’. Begin dus altijd bij het raam met de eerste baan. Daar teken je de loodlijn, precies één behang breedte van het beginpunt af. Meestal is dit 50 cm. wat overtollig is, snijd je later pas af. (Wacht altijd tot het behang droog is, anders gaat het ‘rubbelen’ en scheuren.) Vanaf daar werk je verder de kamer in.

Deel dit artikel

Ga je zelf behangen?

Kom voor persoonlijk advies naar de winkel!

STEL EEN VRAAG

Graag gelezen

Wil je geen aanbiedingen meer missen?

Schrijf je dan nu in en ontvang de laatste aanbiedingen in je mailbox

Inschrijven

join Decokay

Openingstijden


Jouw Decokay