zonwering_in_vochtige_ruimtes20200107135613.webp

Welke raambekleding is het beste in vochtige ruimtes?

Kunnen alle soorten raamdecoratie tegen vochtige en/of intensief gebruikte ruimtes? Of moeten er andere maatregelen getroffen worden?

Ook in de badkamer of keuken kun je raambekleding ophangen. Zaken die bij de keuze voor raamdecoratie in natte ruimtes een rol spelen, zijn de mate van ventilatie, de luchtvochtigheid, spatwater, en vuil, bijvoorbeeld van het koken. Er zijn speciale producten voor deze ruimtes. Houd er wel rekening mee dat dit de keuze enigszins beperkt.  

Aluminium jaloezieën zijn van zichzelf al zeer geschikt voor de badkamer. Als je dan kiest voor de badkamer uitvoering waarbij bovenbak en onderlat ook van aluminium gemaakt zijn, en je product niet direct in contact komt met de alkalische stoffen die in bijvoorbeeld zeep zitten, ben je er al. 

Verticale lamellen van kunststof of aluminium zijn ook prima geschikt voor dit type ruimte. Voor de keuken zijn de mogelijkheden weer wat uitgebreider dan voor de badkamer, maar als daar de ventilatie goed geregeld is, kan er ook weer wat meer.

In de keuken is het vooral van belang of er vlakbij het raam gekookt zal worden. Een vettige aanslag op je raambekleding is heel vervelend en bijna niet te verwijderen. Rolgordijnen zijn bijna altijd een goede oplossing.

Deel dit artikel

Graag gelezen

Wil je geen aanbiedingen meer missen?

Schrijf je dan nu in en ontvang de laatste aanbiedingen in je mailbox

Inschrijven

join Decokay

Openingstijden


Jouw Decokay