STEL EEN VRAAG

VRAAG EEN AFSPRAAK AAN

BELVERZOEK

Vul alle gegevens in

VRAAG EEN BROCHURE AAN

SIGN IN YOUR ACCOUNT TO HAVE ACCESS TO DIFFERENT FEATURES

CREATE ACCOUNT

FORGOT YOUR DETAILS?

HOE KUN JE ONS BEREIKEN

1
Pak de telefoon
2
Stuur een E-mail
3
Ga naar de website
4
Met de route
5
Filiaal kiezen


Om de levensduur van raambekleding in huis te optimaliseren, geven we enkele onderhoudstips.

Hoe onderhoud ik mijn raambekleding?

Hoe onderhoud ik mijn raambekleding?

Op ieder soort raambekleding is het in de eerste plaats belangrijk dat je stof regelmatig verwijdert. Zo krijgt het geen kans om zich te hechten. Dit kan afhankelijk van het product met een stoffen doek, een zachte borstel of een speciaal borsteltje voor op de stofzuiger.

Vlekken verwijderen

Harde raamdecoratie vlekken verwijderen:
Bij harde raamdecoratie (jaloezieën, lamellen en shutters) van bijvoorbeeld hout, aluminium of kunststof, is vlekverwijdering geen probleem. Je neemt gewoon een schone uitgeknepen vochtige doek. Wel moet je bij jaloezieën opletten bij de ladderkoorden en banden. Vooral bij lichte kleuren bestaat het gevaar dat de viezigheid die je wilt opnemen zich juist daar verzamelt.

Zachte (textielen) raamdecoratie vlekken verwijderen:
Er bestaan echter ook textielen varianten. Bijvoorbeeld bij verticale lamellen. Deze kun je niet zomaar reinigen met water. Bij zachte raamdecoratie wordt dan ook vaak een luchtspuitbusje geleverd waarmee je vliegjes, beestjes, takjes en andere dingen voorzichtig kunt wegblazen. Er zijn echter ook wasbare soorten lamellen. Als je dat belangrijk vindt, is het dan ook goed om dit vóór de aanschaf te overwegen en je te laten adviseren bij een Decokay.

Rolgordijnen schoonmaken:
Rolgordijnen zijn eveneens wat lastiger schoon te maken. Het is een rechte lap stof dus je ziet er alles op. Vlekken kun je heel voorzichtig proberen te verwijderen met een goed uitgeknepen doek met water. Veeg niet, maar dep de stof. Wees erg voorzichtig. Als je namelijk te hard wrijft, ontstaan er hobbels en bobbels in de stof die niet meer weggaan. 
Voor duettes en plissé gordijnen geldt hetzelfde. Er zijn echter stofsoorten die wel goed reinigbaar zijn, laat je daarover voorlichten in de winkel. Vouwgordijnen kunnen vaak in de wasmachine. Om dit te checken, kijk je op het ingenaaide etiket. Hierop staat op welke manier de stof gereinigd kan worden.

Als de stof wasmachine geschikt is, ga je als volgt te werk:
- Haal de stof los van het mechanisme.
- Verwijder de baleinen.
- Doe de stof in de wasmachine op een wolwasprogramma met een fijnwasmiddel. 
- Na het wassen, tuig je het hele vouwgordijn weer op en hangt het nat op.
- Trek het voorzichtig in vorm, mocht dat nodig zijn. 

Er 'tussenin' raamdecoratie schoonmaken:
Multishades, Twist rolgordijnen, Silhouttte, Facette of duo rolgordijnen kun je soms wel schoonmaken. Maar let op! Deze stof is erg kwetsbaar en kan dus snel lelijke plekken geven als je niet voorzichtig bent. Let vooral goed op de weving van de transparante banen. Is deze erg fijn in plaats van grof, en is deze een beetje vitrage-achtig, dan is voorzichtigheid geboden. In dat geval is het verstandig om alleen uiterst voorzichtig te deppen, zeker niet te wrijven, en dat alleen met schoon water, op een goed uitgeknepen doek. Probeer het op een vrijwel onzichtbaar plekje uit. Wijkt de stof of gaat het lubberen, stop dan meteen. Accepteer dan de vlek; reinigen zal het probleem verergeren.

 

TOPMERKEN BIJ DECOKAY

WIJ KIJKEN SAMEN WAT BIJ JOU PAST

Wil je geen aanbiedingen meer missen?

Schrijf je dan nu in en ontvang de laatste aanbiedingen, inspiratie, blogs en info & advies in je mailbox

DECOKAY INFORMATIE, ADVIES & TIPS

DECOKAY INSPIRATIE

 • Opgeruimd staat elegant
  De raambekleding in de keuken kan nog wel eens een ondergeschoven kindje zijn. Jammer! Want er is zoveel mogelijk dat én mooi is én functioneel. Een sfeervolle en schone keuken gaat verder dan het aanrechtblad.
 • Een warm welkom voor de herfst
  Geen tijd voor treurigheid! Als de blaadjes vallen in de herfst, en je minder vaak buiten zit, wordt het tijd om lekker binnenshuis aan de slag te gaan met klusjes en ‘home improvement’.
 • Laat de zon maar schijnen
  In een finca woonstijl passen verschillende typen raambekleding, zo lang ze maar een landelijke uitstraling hebben. Maar het gaat natuurlijk om het gehele plaatje; het afstemmen van wanden, vloeren, meubels én dat wat voor je ramen hangt. 

DECOKAY BLOGS

 • Strakke raambekleding met een moderne ‘touch’
  Vaak wordt gesproken over harde raambekleding voor de categorie strakke raambekleding. Veel strakke raambekleding ís echter helemaal niet hard, en wordt hier toch onder geschaard. Zo heb je - wanneer je bij de betere speciaalzaak binnenloopt - zelfs verrassende nieuwe varianten.
 • Gordijnen - zacht en warm aangekleed
  Gordijnen staan te boek als ‘zachte raambekleding’. Dat is dan ook precies wat gordijnen voor jouw ruimte doen; deze verzachten. Daarmee wordt de ruimte ook iets kleiner, aangekleder. De meeste harde raambekleding (zoals een rolgordijn of jaloezie) valt namelijk weg in het kozijn, terwijl gordijnen toch een stuk van de ruimte meepakken.
 • Harde raambekleding sfeerbepalend
  Harde raamdecoratie is een categorie raambekleding met magische eigenschappen. Ondanks hun ‘hardheid’, hebben ze veelal een intrinsieke zachtheid. Niet in de laatste plaats door materiaal- en kleurkeuze, maar vooral omdat ze de gave hebben om de lichtinval te reguleren.

OKAY, WAAROM DECOKAY?

Uiteraard, heel veel redenen, maar vooral door onze...

GRATIS MEETSERVICE

Als je raambekleding of buitenzonwering bij ons aanschaft, laten wij niets aan het toeval over. Onze vakkundige meetservice komt gratis bij je thuis om de juiste maten op te nemen. Zo komen jij en wij niet voor vervelende verrassingen te staan.

MONTAGESERVICE

Wij hebben een uitstekende montageservice. Tegen een kleine vergoeding laten wij - in overleg met jou - de bij ons gekochte producten vakkundig bij je thuis (of op het werk) monteren. Vraag gerust naar de mogelijkheden aan onze medewerkers.

CBW ERKENNING

Decokay-winkels zijn CBW erkend. Dat betekent meer zekerheid bij je aan- kopen. Hiervoor hanteren wij algemene voorwaarden die je als consument extra beschermen. Bijvoorbeeld over (aan)betalen, annulering, levertijd, levering, vervoer en garantie.

VAKKUNDIG PERSONEEL

Van een speciaalzaak verwacht je dat je zo goed mogelijk wordt geholpen. Daarom zijn onze medewerkers gediplomeerd en vakkundig in alles wat bij woning-inrichting komt kijken. Op elke vraag een professioneel antwoord. Dat maakt het verschil!

TOP