heeft_zonwering_invloed_op_mijn_energieverbruik20181031141505.webp

Heeft raambekleding invloed op mijn energieverbruik?

Raambekleding houdt niet alleen het licht buiten, maar kan ook zorgen voor warmte, of juist koelte binnenshuis. Via de ramen vindt maar liefst 37% warmteverlies plaats!

Een raam zorgt er vaak voor dat warmte in een ruimte verloren gaat of dat de temperatuur te hoog oploopt door de brandende zon op de ruit. Door ramen goed te bekleden met de juiste raambekleding, kan warmteverlies deels tegen worden gegaan. Door hier gebruik van te maken, en vervolgens op warme dagen de raambekleding naar beneden te doen, en op koude dagen omhoog, help je de warmteregulatie in je woning een handje mee. 

Dupligordijnen of gevoerde gordijnen
Dupligordijnen zijn door de stilstaande luchtlaag tussen het doek een perfect product om warmte te isoleren. Ook gevoerde gordijnen hebben dit effect.

Is raamdecoratie ook echt zonwering?
Écht functionele raambekleding (bedoeld om de zon te weren, niet alleen om de lichtinval te regelen en enigszins mee te helpen warmte tegen te gaan) moet aan de buitenkant zitten. Als de warmte tenslotte eerst op het raam komt, is een deel van de 'schade' al geschied. Door aan de buitenzijde te plaatsen, blijft de warmte ook echt buiten. Daarnaast zijn de meest raamdecoratieproducten voor binnen, niet bestand tegen voortdurende belasting door zonlicht. De UV-stralen tasten het product aan, waardoor onderdelen slijten en stof kan gaan scheuren. 

Deel dit artikel

Graag gelezen

Wil je geen aanbiedingen meer missen?

Schrijf je dan nu in en ontvang de laatste aanbiedingen in je mailbox

Inschrijven

join Decokay

Openingstijden


Jouw Decokay