pvc_vloeren_en_vloerkoeling_zijn_beste_maatjes20191024134548.webp

Kan PVC met vloerverkoeling?

De zomers lijken steeds warmer te worden. Steeds vaker wordt dan ook de vraag gesteld of bij een PVC vloer ook vloerkoeling gebruikt kan worden. 

Vloerkoeling kan uitstekend gecombineerd worden met een PVC vloer. De luchtvochtigheid blijft onveranderd met vloerkoeling - alleen de temperatuur neemt iets af - en de luchtvochtigheid die dit teweegbrengt is verwaarloosbaar. Vloerkoeling werkt in principe net zoals vloerverwarming, behalve dat er koud water (tot 18°C) door de leidingen stroomt in plaats van warm water. 

Alleen als het water kouder wordt gekoeld, bijvoorbeeld tot 15°C, en de buitentemperatuur erg hoog is, kan condensvorming ontstaan. Daarom wordt dit meestal niet aangeraden. Door condensvorming kan namelijk waterschade ontstaan aan de klikvloer. Dus als je vooraf al weet dat er grote temperatuurverschillen tussen vloer en bovenruimte zullen zijn, dan is een beveiliging om deze verschillen in de gaten te houden wel aan te raden. Dat zullen in de praktijk echter eerder uitzonderingen op de regel zijn.
 
Wanneer je sterker wilt koelen dan 15°C, is het overigens vrijwel altijd voldoende om de leidingen wat dichter op elkaar te leggen waardoor de totale verkoeling intensiever is. (Bij een dubbele functie geldt dat trouwens ook voor de opwarming bij vloerverwarming.) 

Kort en goed: verkoeling met een modieuze vloer is net zo makkelijk te realiseren als verwarming. Qua weerstand van het materiaal zijn alle duurzame PVC vloeren geschikt om voor zowel koeling als opwarming gebruikt te worden.

Deel dit artikel

Graag gelezen

Wil je geen aanbiedingen meer missen?

Schrijf je dan nu in en ontvang de laatste aanbiedingen in je mailbox

Inschrijven

join Decokay

Openingstijden

Jouw Decokay