coretec_pvc_vesuvius20230606112448.webp

PVC vloer in de badkamer, kan dat?

Dat PVC waterbestendig is, weten de meeste mensen wel. Toch willen veel mensen weten of het ook in badkamers gebruikt kan worden. Een logische vraag. 

PVC-vloeren zijn uitermate waterbestendig. Maar er is wel een verschil tussen een permanent waterballet op de grond, of de dagelijkse plasjes water van de afwas. Het is geen enkel probleem als je vloer gewoon regelmatig nat wordt door dweilen - of doordat er eens een vaas overheen gaat. Staat hij echter voor langere tijd grotendeels onder water - dan wordt het wellicht zoeken naar een ander materiaal.

Maar in een badkamer met bad, douchecabine of wasbak, waar het water in de daarvoor bestemde bakken wordt opgevangen, kun je PVC gewoon gebruiken. Wel is belangrijk dat je het dan verlijmt op de ondervloer met een speciale coating. Bij een douchecel zonder bak, is PVC minder geschikt.

Afhankelijk van jouw situatie wil je natuurlijk het zekere voor het onzekere nemen. Want als je de badkamer besluit te pimpen met een mooie betonlook vloer, dan wil je deze niet na een paar jaar al weer moeten vervangen. Zeer natte ruimtes zijn dan ook beter af met bijvoorbeeld een tegelvloer.

Deel dit artikel

Graag gelezen

Wil je geen aanbiedingen meer missen?

Schrijf je dan nu in en ontvang de laatste aanbiedingen in je mailbox

Inschrijven

join Decokay

Openingstijden

Jouw Decokay