hoe_weet_ik_of_ik_behang_kan_verfen20181010164938.webp

Hoe weet ik of ik behang kan verven?

Soms heb je geen zin om het oude behang te verwijderen voordat je gaat verven. Het is tenslotte een beste klus. Kan je in dat geval over het behang heen sauzen.?

Weet je niet of je jouw behang kunt overschilderen?

Kom naar de winkel voor persoonlijk advies

MAAK EEN AFSPRAAK

Bijna al het behang is overschilderbaar. Er zijn wel dingen waar je goed op moet letten om niet voor verrassingen te komen staan. Zit het behang goed vast is vraag één? Als dat niet zo is, kan het behang omdat het nat gemaakt wordt met de muurverf zo zwaar worden dat het helemaal of op grote stukken los laat door het schilderen. Dan ben je verder van huis en moet alles er alsnog af. Plak dus loszittende stukken een dag voordat je gaat sauzen goed vast zodat het droog is als je gaat schilderen.

Bevat het behang weekmakers?
Behang dat weekmakers bevat, laat los als je het nat maakt. Doe dus eerst een testje. Pakt dit positief uit, dan is het voordeel dat het behang ook makkelijk te verwijderen is. 

Bezint eer ge begint
Weet je zeker dat je op korte termijn niet opnieuw voor behang zult kiezen? Als je behang namelijk eenmaal geschilderd hebt, is het niet meer zo gemakkelijk te verwijderen. Je kunt dan niet meer strippen of met een afstomer aan de slag omdat je de ondergrond helemaal afsluit. 

Behang speciaal geschikt voor overschilderen
Sommige behangsoorten zijn speciaal ontwikkeld om overheen te schilderen: het ouderwetse glasweefselbehang of glasvezel behang - en het meer eigentijdse renovatievlies (ook wel renovlies). Deze soorten kun je prima meerdere keren van een ander kleurtje voorzien. Dit behang kun je ook bewust gebruiken voor een muur die niet echt mooi meer te repareren is.

Deel dit artikel

Weet je niet of je jouw behang kunt overschilderen?

Kom naar de winkel voor persoonlijk advies

STEL EEN VRAAG

Graag gelezen

Wil je geen aanbiedingen meer missen?

Schrijf je dan nu in en ontvang de laatste aanbiedingen in je mailbox

Inschrijven

join Decokay

Openingstijden


Jouw Decokay