hoe_onderhoud_ik_mijn_tapijt20181004161424.webp

Hoe onderhoud ik mijn tapijt?

Tapijt is erg onderhoudsvriendelijk, regelmatig stofzuigen is al voldoende.

Tapijt onderhouden is makkelijk. Regelmatig stofzuigen is meestal voldoende om zo lang mogelijk plezier te hebben van je mooie vloer. Als je daarnaast probeert om vuil zo veel mogelijk buitenshuis te houden door een goede grote inloopmat neer te leggen, ben je al een heel eind.

Eerst water de rest komt later...
Als er onverhoopt toch vlekken op je tapijt komen, ga je altijd eerst aan de slag met water. Echt 99% van de vlekken verwijder je met een schone doek en water. Ga niet wrijven, maar dep de vlek met de doek en schoon water. Is de vlek nog niet helemaal weg, leg dan de natte theedoek op de vlek en loop daar gewoon over heen zoals je ook over tapijt zou lopen. Tijdens het drogen is het de bedoeling dat de vlek met het verdampende water verdwijnt. Deze handeling kun je een aantal keren herhalen. Als de vlek dan nog niet verdwenen is, komen pas de reinigingsmiddelen aan bod.

Te laat en toch een vlek?
Heb je toch een vlek dan is het handig om te weten wat de oorzaak is. Bij Decokay kun je de zogenaamde vlekkenwijzer ophalen en jouw specifieke probleem opzoeken. Via een schijf kun je precies zien hoe je ieder soort vlek het beste verwijdert. Gebruik wel de reinigingsmiddelen die specifiek voor tapijt gemaakt zijn. Volg altijd goed de gebruiksaanwijzing voor het beste resultaat. Het gebruik van een ouderwetse tapijtreiniger met shampoo wordt absoluut afgeraden. Na gebruik blijven zeepresten achter die stof en viezigheid vasthouden zodat het tapijt er erg snel weer vies uitziet. 

Deel dit artikel

Graag gelezen

Wil je geen aanbiedingen meer missen?

Schrijf je dan nu in en ontvang de laatste aanbiedingen in je mailbox

Inschrijven

join Decokay

Openingstijden

Jouw Decokay