muren_schilderen_met_een_kwast20180403013131.webp

Hoe verf je een muur?

Als de muren zijn gereinigd en de voorstrijk is aangebracht, dan kun je beginnen met het aanbrengen van de muurverf. Hierbij zijn de volgende stappen van belang.

Aan de slag met een verfklus?

Kom naar de winkel voor persoonlijk advies!

MAAK EEN AFSPRAAK

Roer voor het beginnen even goed de verf door voor een egaal eindresultaat. Bij het aanbrengen van de verf kun je voor de hoeken en randen het beste een acrylkwast gebruiken (voor de meeste watergedragen verven werkt dit fijner). Voor de grotere oppervlakten gebruik je een muurverfroller. Het is handig om te beginnen bij de hoeken en randen om vervolgens naar binnen te werken. Zo kun je iets preciezer werken.

Verf vervolgens met de muurverfroller van links naar rechts en daarna van boven naar beneden. Ga telkens twee tot drie keer over dezelfde baan heen.

Muurverf droogt snel. Meestal is het begin van de muur al droog als je bij het einde bent. Kijk als alles droog is of je nog 'bonte vlekken' ziet. Dat is een teken dat de muurverf niet goed gedekt heeft. In dat geval breng je nog een tweede laag aan. Bij muurverf geldt heel sterk de regel goedkoop is duurkoop en zul je meer lagen nodig hebben. 
 

Deel dit artikel

Aan de slag met een verfklus?

Kom naar de winkel voor persoonlijk advies!

STEL EEN VRAAG

Graag gelezen

Wil je geen aanbiedingen meer missen?

Schrijf je dan nu in en ontvang de laatste aanbiedingen in je mailbox

Inschrijven

join Decokay

Openingstijden


Jouw Decokay