legrichting_vloer20200113163945.webp

Welke legrichting moet ik kiezen voor de vloer?

De legrichting van een planken vloer bepaalt het ruimtelijk effect.

Wil je persoonlijk advies?

We helpen je graag verder

MAAK EEN AFSPRAAK

De manier waarop planken van bijvoorbeeld laminaat in de ruimte gelegd worden, geeft optisch een bepaald effect dat beeldbepalend is. Zo lijken ruimtes waarbij de planken in de lengte gelegd worden langer, en lijken ruimtes waar de planken in de breedte gelegd worden, breder. Heb je een 'pijpenla' kamertje of hele lange smalle hal, dan kan het goed werken om de planken daar juist in de breedte te leggen.

Meestal worden planken echter gelegd in de richting van de lichtinval. Dit geeft namelijk het meest natuurlijke effect. Daarnaast speelt mee wat het meest economisch is. Wanneer je tenslotte twee keer zoveel materiaal nodig hebt als je in de breedte legt, is de keus snel gemaakt. Het is ook mogelijk om planken diagonaal te leggen, hoewel je dat in woonkamers zelden ziet. Het geeft namelijk toch een wat onrustig gevoel.

Er is trouwens ook laminaat in visgraat of Hongaarse ruit verkrijgbaar. Daarbij heb je dit vraagstuk uiteraard niet. Deze legvorm, die dus bepaald wordt door het patroon, geeft een heel hip, en toch klassiek effect. Zeker als je ook nog kiest voor een mooie afwerking met een afwijkende rand.  

Deel dit artikel

Graag gelezen

Wil je geen aanbiedingen meer missen?

Schrijf je dan nu in en ontvang de laatste aanbiedingen in je mailbox

Inschrijven

join Decokay

Openingstijden


Jouw Decokay