laminaat_schoonmaken_met_een_dweil20161121152654.webp
laminaat_schoonmaken_met_een_swiffer20161121152706.webp
laminaat_schoonmaken_met_een_stofzuiger20161121152708.webp

Hoe reinig je een laminaatvloer?

Een laminaatvloer moet je regelmatig reinigen. Zo kun je de levensduur verlengen en zorg je dat de kwaliteit blijft behouden.

Het onderhouden en verzorgen van laminaat is niet ingewikkeld. Het belangrijkste is dat je de vloer regelmatig reinigt. Bij een juiste verzorging gaat het laminaat niet alleen langer mee, ook de kwaliteit blijft zichtbaar behouden.

Droog schoonmaken
Je kunt een laminaatvloer zonder problemen reinigen met een bezem, 'swiffer' of stofzuiger. Dit 'droog' schoonmaken kan dagelijks worden gedaan. Zeker wanneer je dieren of kinderen hebt en er veel zand en ander vuil naar binnen wordt gelopen, draagt dagelijks droogreinigen bij aan een langere levensduur.

Vochtig schoonmaken
Voor het behoud van kwaliteit en het verlengen van de levensduur is het aan te raden om eenmaal per twee weken het laminaat vochtig te reinigen. Dit kun je eenvoudig doen met een dweil. Wring de dweil goed uit, tot hij een beetje vochtig is. Voeg een beetje laminaatreiniger van goede kwaliteit toe aan het dweilwater. Maak de vloer eerst droog schoon en stof/zandvrij voordat je de vloer nat gaat reinigen.

Het is af te raden om laminaat te reinigen met een stoomreiniger. Hierdoor kan er hete stoom tussen de naden van het laminaat komen, waardoor de onderkant van de vloer vochtig wordt. De kans bestaat dat het laminaat daardoor gaat uitzetten. Ook allesreiniger en groene zeep kun je beter niet gebruiken, omdat de vloer daardoor een doffe uitstraling kan krijgen.

Doffe vlekken verwijderen
Het kan zijn dat je laminaat op den duur doffe vlekken krijgt. Je kunt dan het beste ammoniak gebruiken om deze vlekken te verwijderen. Let er wel op dat je niet teveel gebruikt en maak de vlekken voorzichtig schoon.

Deel dit artikel

Graag gelezen

Wil je geen aanbiedingen meer missen?

Schrijf je dan nu in en ontvang de laatste aanbiedingen in je mailbox

Inschrijven

join Decokay

Openingstijden


Jouw Decokay