STEL EEN VRAAG

VRAAG EEN AFSPRAAK AAN

BELVERZOEK

Vul alle gegevens in

VRAAG EEN BROCHURE AAN

SIGN IN YOUR ACCOUNT TO HAVE ACCESS TO DIFFERENT FEATURES

CREATE ACCOUNT

FORGOT YOUR DETAILS?

HOE KUN JE ONS BEREIKEN

1
Pak de telefoon
2
Stuur een E-mail
3
Ga naar de website
4
Met de route
5
Filiaal kiezen


Laminaat is een vloer die uit vier verschillende lagen bestaat. Deze lagen bepalen het uiterlijk (dessin, reliëf), de hardheid, kwaliteit en akoestiek. De toplaag zorgt voor bescherming, de decorlaag bepaalt het uiterlijk van het laminaat, de drager bepaalt de hardheid en kwaliteit en de onderlaag beschermt het laminaat van onderaf.

Uit welke lagen bestaat laminaat?

Uit welke lagen bestaat laminaat?

1. Onderlaag, dragerlaag of melaminelaag

De melaminelaag verzekert een hoge stabiliteit en beschermt tegen vocht van onderaf. Wanneer het laminaat correct geïnstalleerd is en gebruikt wordt zal het, mede door de melaminelaag, de oorspronkelijke vorm gedurende vele jaren behouden.

2. Middenlaag

De middenlaag bestaat uit MDF of High-density HDF houtvezel en vormt de hoeksteen van laminaat. De grondstoffen zijn houtvezel en hoogwaardige melamine hars. MDF-platen zijn niet goed bestand tegen vocht, HDF-lagen wel. 

3. Decoratieve laag

De decoratieve laag bepaalt het uiterlijk van een laminaatvloer. Het is meestal een print van hout of tegel. Afhankelijk van de kwaliteit van het laminaat herhaalt het patroon van de tekening zich vaak of minder vaak. Bij goedkoop laminaat zie je een patroon heel vaak terug, bij de betere soorten is de herhaling veel minder vaak zodat de vloer er veel natuurgetrouwer uitziet. 

4. Toplaag of slijtlaag

De toplaag zorgt voor een hoge weerstand tegen vlekken, slijtage, mechanische slagen, krassen, as van sigaretten en huishoudelijke schoonmaakmiddelen. De laag bestaat uit melamine en korund. De goedkopere kwaliteiten hebben een vlakke toplaag. Op de betere kwaliteiten is een bepaalde structuur aangebracht zodat de tekening van hout of tegel wordt nagebootst. Bij de beste kwaliteiten volgt de structuur de tekening van bijvoorbeeld de houtprint zodat het net een echte plank lijkt. Dit heet embossed register. 

TOPMERKEN BIJ DECOKAY

WIJ KIJKEN SAMEN WAT BIJ JOU PAST

DECOKAY INFORMATIE, ADVIES & TIPS

DECOKAY BLOGS

  • Lekker ‘voelen’ dat moet gewoon met tapijt!
    Denk je dat tapijt uit de tijd is en niets voor jou? Think again… Op de VTWonen design beurs kwamen we de nieuwe tapijtcollectie van VT Wonen tegen en werden op slag verliefd. Voor elke smaak wat wils en een ultiem gevoel van luxe.
  • Een prachtige én krachtige vloer… die past bij ons
    Wij waren al enige tijd op zoek naar een nieuwe vloer voor onze woning, toen we de VT-Wonen design beurs bezochten (vroeger de Woonbeurs). We liepen daar met één doel; eindelijk een keuze maken voor het soort vloer. Werd het een gietvloer, tegels, laminaat of PVC… Genoeg keuze. 
  • Extra grote houten planken… van vinyl
    Een houten vloer is een lust voor het oog in veel interieurs. Maar toch heeft echt hout wel een aantal nadelen: de vloer kan gaan werken of de afwerklaag slijt. Wil jij een praktische vloer met niets dan voordelen? Laat je dan verrassen door een vinylvloer met een echt houtdessin. 

OKAY, WAAROM DECOKAY?

Uiteraard, heel veel redenen, maar vooral door onze...

GRATIS MEETSERVICE

Als je raambekleding of buitenzonwering bij ons aanschaft, laten wij niets aan het toeval over. Onze vakkundige meetservice komt gratis bij je thuis om de juiste maten op te nemen. Zo komen jij en wij niet voor vervelende verrassingen te staan.

MONTAGESERVICE

Wij hebben een uitstekende montageservice. Tegen een kleine vergoeding laten wij - in overleg met jou - de bij ons gekochte producten vakkundig bij je thuis (of op het werk) monteren. Vraag gerust naar de mogelijkheden aan onze medewerkers.

CBW ERKENNING

Decokay-winkels zijn CBW erkend. Dat betekent meer zekerheid bij je aan- kopen. Hiervoor hanteren wij algemene voorwaarden die je als consument extra beschermen. Bijvoorbeeld over (aan)betalen, annulering, levertijd, levering, vervoer en garantie.

VAKKUNDIG PERSONEEL

Van een speciaalzaak verwacht je dat je zo goed mogelijk wordt geholpen. Daarom zijn onze medewerkers gediplomeerd en vakkundig in alles wat bij woning-inrichting komt kijken. Op elke vraag een professioneel antwoord. Dat maakt het verschil!

TOP