tips_voor_schilderen_van_kozijnen_buiten20181026101230.webp

Tips voor schilderen van kozijnen buiten

Het schilderen van kozijnen zorgt ervoor dat het hout goed beschermd blijft, en geeft je huis een net, strak aanzien.

Zijn jouw kozijnen aan een opknapbeurt toe?

Een nieuw kleurtje fleurt je hele huis op!

STEL EEN VRAAG

Het schilderen van kozijnen buiten is noodzakelijk om het houtwerk goed te beschermen. Het is bijvoorbeeld voor kozijnen echt noodzakelijk voor de conditie van het houtwerk om dit met enige regelmaat te doen.

Goed onderhouden kozijnen zijn bepalend voor het uiterlijk van de buitenkant van een huis. Daarnaast blijven kozijnen door een goede verflaag ook beter beschermd tegen de weersomstandigheden. Door ervoor te zorgen dat kozijnen lang goed blijven, voorkom je dat er hele nieuwe kozijnen en ramen geplaatst moeten worden na verloop van tijd. Maak daarom elk voorjaar een rondje langs het schilderwerk.

Reinig bovendien regelmatig het houtwerk, en bekijk vooral de verbindingen in de hoeken alsook de liggende delen; en wees daarbij kritisch. Zitten er kleine scheurtjes in de laklaag, staan verbindingen open, wordt de verf wat mat, of zie je echt beschadigingen? Dan is er werk aan de winkel.

Met goed onderhoud voorkom je dat er vocht in het hout trekt, waardoor het houtwerk in tact blijft. Als je twijfelt, kun je altijd bij een Decokay filiaal in de buurt een vochtmeter lenen. Hiermee kun je direct beoordelen of er teveel vocht in het hout zit. 

Deel dit artikel

Graag gelezen

Wil je geen aanbiedingen meer missen?

Schrijf je dan nu in en ontvang de laatste aanbiedingen in je mailbox

Inschrijven

join Decokay

Openingstijden


Jouw Decokay