woonkleur_van_het_jaar_202220210920150539.webp

Rustic Rosé - on trend woonkleur van het jaar 2022

Decokay is sinds jaar en dag een gevestigd merk in interieur design en -advies. Het lag dan ook voor de hand om de stylistes dit jaar een eigen woonkleur - Rustic Rośe - te laten kiezen die perfect aansluit op alle trends die Decokay dag-in-dag-uit signaleert.

Wat wordt jouw kleur van het jaar?

Kom met een foto van je interieur voor professioneel advies!

MAAK EEN AFSPRAAK

Woninginrichter Decokay bracht dit jaar voor het eerst een eigen ‘woonkleur van het jaar 2022’ uit. 

Anne van Opmeer, styliste bij Decokay: “Retro en urban uit de jaren ‘90 vormen de inspiratie voor de kleurtrends in 2022. Je ziet veel natuurlijk groen en pastels. Ook felle kleuren mogen weer. Zo zie je een comeback van blauw, en aardekleuren zoals terracotta en okergeel. Wij kozen een kleur met een eigen karakter, die aansluit bij deze trendkleuren, maar tegelijk echt een upgrade geeft qua sfeer.”  
Rustic Rosé is een ‘nude’, waarmee hij valt onder de rustige pastels. De kleur doet denken aan oud roze, maar heeft veel meer diepte beleving en body. Precies hierdoor trekt Rustic Rosé alle aardse kleuren naar zich toe als sfeermaker, en versterkt hij accenten met blauw en lichte pastels. Het is een kleur waarbij je kunt ontspannen, en die niet snel ‘bijt’. 


De opvallendste eigenschap van deze kleur, is zijn veelzijdigheid. Het is een kleur die warmte geeft, maar niet domineert. Door zijn zachte, aaibare voorkomen kan Rustic Rosé zowel als hoofdkleur als accentkleur gebruikt worden. Met bijpassende elementen van zacht velours, en glimmend goud of zilver (zoals je in veel behang collecties ziet op het moment) gaat deze Rustic Rosé echt stralen!
Wie enigszins huiverig is voor het idee van roze op zich, moet echt de paletten zien. In de winkel vind je een uitstalling met de perfect passende stijlelementen en kleuren, ter inspiratie voor jouw woning en woonstijl!

Deel dit artikel

Graag gelezen

Wil je geen aanbiedingen meer missen?

Schrijf je dan nu in en ontvang de laatste aanbiedingen in je mailbox

Inschrijven

join Decokay

Openingstijden


Jouw Decokay