as377423_industrial_rb_as_creation20210119110258.webp

Wat is een Industriële woonstijl?

Industrieel wonen, hoe doe je dat? Heb je daar een loft voor nodig, of kan deze woonstijl ook in een ander soort woning goed tot zijn recht komen? Welke materialen gebruik je het beste voor een industriële woonstijl?

Weten wat past bij een industriële woonstijl?

Laat je adviseren in de winkel

MAAK EEN AFSPRAAK

Elke woonstijl is onderhevig aan veranderingen door de jaren heen. Ook de industriële woonstijl is gevoelig voor trends. Deze inrichting is nog steeds erg in trek, maar je ziet dat het uiterlijk wat robuuster wordt, en dat er meer gebruik gemaakt wordt van natuurlijke materialen om mee te combineren. 

Maar hoe bereik je nou die perfecte eenheid, van vloer tot plafond? Meubels, accessoires, raambekleding, alles telt mee voor een optimaal resultaat. De industriële woonstijl doet aan als een oude fabriek. Niet alles is perfect glanzend afgewerkt, er staan niet teveel spullen, en wat er staat heeft een stoer karakter. De kunst is eigenlijk om het idee van ‘wij hebben er niets aan gedaan’ te versterken. Met een betonlook muur bijvoorbeeld. 

Daar waar je vroeger in deze stijl alle kleuren staal veel terug zag, zie je nu steeds meer (mat) zwart of antraciet staal met een verouderd, geborsteld uiterlijk. Leren stoelen met gezandstraalde donkere poten doen het goed. Echt of nep leer maakt eigenlijk niet uit. De combinatie van ruw leer met staal geeft precies de juiste sfeer. Dit zie je onder andere terug in de lampen, die een hoofdrol spelen in deze woonstijl. 

Zwarte stalen lampen, opengewerkt, met stalen buizen, of met kappen van indrukwekkend formaat. Wat opvalt zijn de kooldraadlampen (peertjes) die in iedere lamp de hoofdrol spelen. Het geeft je stoere interieur tegelijk een zachte ‘touch’, net als dat leer het staal verzacht. Die balans is belangrijk, om toch de sfeer te behouden.

Dat doe je onder meer met gebruik van materialen. De harde bakstenen muur (die je ook met behang kunt creëren) verzacht je met linnen raambekleding bijvoorbeeld, en zo zoek je steeds de balans op. Let wel, een industrieel uiterlijk blijft te allen tijde ongekunsteld en rauw. 

Met kleur moet je dan ook voorzichtig zijn. Grijs, zwart, cognac kleur, natuurlijke houtkleur (drijfhout met karakter doet het goed) en wit. Tegenwoordig zie je een nieuwe trend waarbij heel subtiel zachte pastels toegevoegd worden aan de industriële look; de zogenoemde ‘soft loft’ stijl.

Deel dit artikel

Graag gelezen

Wil je geen aanbiedingen meer missen?

Schrijf je dan nu in en ontvang de laatste aanbiedingen in je mailbox

Inschrijven

join Decokay

Openingstijden

Jouw Decokay