isolerende_duette_luxaflex20201006141050.webp

Wat is isolerende raamdecoratie?

Door enkele ramen, en zelfs bij dubbel glas, kan behoorlijk wat kou naar binnen trekken. Raambekleding kan een groot deel van dat probleem oplossen. Daarbij ben je niet beperkt tot traditionele gordijnen, er zijn tegenwoordig veel soorten isolerende stoffen en raambekleding. Overigens kan isolerende raambekleding ook gebruikt worden om in de zomer de warmte buiten te houden!

Nieuwe gordijnen?

Kom naar de winkel voor persoonlijk advies

MAAK EEN AFSPRAAK

Wil je besparen op je stookkosten, dan is isolerende raambekleding een oplossing. De beste isolerende raambekleding heeft zelfs een betere isolatiewaarde dan gewoon (niet HR) dubbel glas. De besparing kan enorm oplopen, zelfs tot meer dan €220,- per jaar. Maar het is uiteraard ook beter voor het milieu. Wat zijn nu de beste warmte isolerende raamdecoraties?

Enerzijds hangt dat van het product af, anderzijds van de kwaliteit daarvan, en tot slot van de wijze van ophangen. 

Ophangen en gebruik:
Gordijnen die voor de radiator hangen, sluiten de warmte daarachter op. Stap één is dus zorgen dat de verwarming vrij is om warmte af te geven aan de ruimte. Raamdecoratie tot op de vensterbank dus. Daarnaast moet de raamdecoratie het raam helemaal af kunnen sluiten, anders ‘ontsnapt’ de kou alsnog via open gedeeltes. Ook tocht kan een rol spelen. Sluit vooral ‘s avonds en ‘s nachts de gordijnen wanneer het kouder wordt en er geen zon meer op de ramen staat.

Welke isolerende raamdecoratie:
Er zijn meerdere producten geschikt, maar de beste voor dit doel zijn dubbele plissé gordijnen, ook wel dupligordijnen, met Topar als warmtewerende coating.
Daarnaast (gevoerde) isolerende gordijnen. Er zijn sterk isolerende thermo gordijnstoffen, maar ook het voeren van gordijnen maakt ze door de dubbele laag goed isolerend. Warmte wordt namelijk vastgehouden door stof, waardoor de warmte binnen blijft. Een dubbele laag sluit de warme lucht nog eens extra op, net als bij dupligordijnen. Die hebben een isolerende werking dankzij de honingraatstructuur van de stof. 

Kwaliteit van product:
Zoals met veel producten, zijn er verschillende kwaliteiten isolerende raamdecoratie, die een belangrijke rol spelen bij de functie en het resultaat. Voor raambekleding wordt daarvoor de U-waarde gebruikt. Hoe lager de waarde is, hoe meer warmte wordt vastgehouden. Op internet kun je hier meer over vinden.

Deel dit artikel

Nieuwe gordijnen?

Kom naar de winkel voor persoonlijk advies

STEL EEN VRAAG

Graag gelezen

Wil je geen aanbiedingen meer missen?

Schrijf je dan nu in en ontvang de laatste aanbiedingen in je mailbox

Inschrijven

join Decokay

Openingstijden


Jouw Decokay