STEL EEN VRAAG

VRAAG EEN AFSPRAAK AAN

BELVERZOEK

Vul alle gegevens in

VRAAG EEN BROCHURE AAN

SIGN IN YOUR ACCOUNT TO HAVE ACCESS TO DIFFERENT FEATURES

CREATE ACCOUNT

FORGOT YOUR DETAILS?

HOE KUN JE ONS BEREIKEN

1
Pak de telefoon
2
Stuur een E-mail
3
Ga naar de website
4
Met de route
5
Filiaal kiezen


Eerlijk is eerlijk, je kijkt er nooit naar uit om je hele inboedel uit je woonkamer te halen. Maar alle houten vloeren slijten, en dan is een nieuwe lak- of verflaag soms gewoon nodig.

Zelf je houten vloer schilderen

Zelf je houten vloer schilderen

Door de vloer opnieuw in de lak te zetten, haal je de hele kamer op. Het is daarom één van de meest lonende klussen - en echt niet een die je uit hoeft te besteden. De vloer moet hoe dan ook altijd geschuurd worden. Je kunt op je knieën met een schuurmachine aan de slag, maar handiger is het om een parketschuurmachine te huren. Neem daarbij wel in overweging of het hout massief is, of voorzien is van een toplaag (vaak bij parket). Als een toplaag meermaals geschuurd is, wordt deze steeds dunner - dat is iets om mee uit te kijken.

Vooraf kun je de vloer met een ontvettend reinigingsmiddel schoonmaken, anders schuur je het vuil in de vloer. Als je tijdens de klus uitstekende spijkers tegenkomt kun je die gewoon terugslaan. Na het schuren (altijd met de houtnerf mee schuren en verven) moet je de vloer eerst stoffen en daarna nogmaals reinigen.
 
Dan komt het belangrijkste: de keuze voor verf of lak. Bij hardhouten vloeren kiezen de meeste mensen ervoor om de nerf goed tot zijn recht te laten komen met een transparante lak, terwijl een zacht houten vloer vaker dekkend wordt geschilderd. Welke verf je ook kiest, reken op het aanbrengen van drie lagen, en (licht) schuren tussen iedere laag. Geen klus dus die in een middag geklaard is; wel eentje die een heel dankbaar resultaat geeft.

TOPMERKEN BIJ DECOKAY

WIJ KIJKEN SAMEN WAT BIJ JOU PAST

Wil je geen aanbiedingen meer missen?

Schrijf je dan nu in en ontvang de laatste aanbiedingen, inspiratie, blogs en info & advies in je mailbox

DECOKAY INFORMATIE, ADVIES & TIPS

DECOKAY BLOGS

  • Blog: Welke kleur van het jaar past bij jou?
    Een beetje extra inspiratie kan iedereen wel gebruiken als het gaat om interieur en kleur. Elk jaar zie je weer één of meerdere nieuwe kleuren terug die de interieurwinkels domineren. Potjes, vaasjes, stoelbekleding…
  • Verven of schilderen… Wat is wat…?
    Ik schilder (en verf) al jaren. En ik schrijf er ook nog over… Maar toen een kennis me terloops vroeg wat het verschil nou precies was, moest ik het antwoord schuldig blijven. Dat kon natuurlijk niet.
  • Primer en grondverf, wat is het verschil?
    Wie met een verfklus gaat beginnen, doet er goed aan om van tevoren advies in te winnen. Hoe je namelijk een te verven oppervlak goed onder handen neemt, is afhankelijk van het materiaal en van het gewenste resultaat. Een primer of grondverf is vaak de beste basis. Deze producten staan meestal naast elkaar in het schap. Maar wanneer gebruik je wat? Met die vraag ging ik naar Decokay.

OKAY, WAAROM DECOKAY?

Uiteraard, heel veel redenen, maar vooral door onze...

GRATIS MEETSERVICE

Als je raambekleding of buitenzonwering bij ons aanschaft, laten wij niets aan het toeval over. Onze vakkundige meetservice komt gratis bij je thuis om de juiste maten op te nemen. Zo komen jij en wij niet voor vervelende verrassingen te staan.

MONTAGESERVICE

Wij hebben een uitstekende montageservice. Tegen een kleine vergoeding laten wij - in overleg met jou - de bij ons gekochte producten vakkundig bij je thuis (of op het werk) monteren. Vraag gerust naar de mogelijkheden aan onze medewerkers.

CBW ERKENNING

Decokay-winkels zijn CBW erkend. Dat betekent meer zekerheid bij je aan- kopen. Hiervoor hanteren wij algemene voorwaarden die je als consument extra beschermen. Bijvoorbeeld over (aan)betalen, annulering, levertijd, levering, vervoer en garantie.

VAKKUNDIG PERSONEEL

Van een speciaalzaak verwacht je dat je zo goed mogelijk wordt geholpen. Daarom zijn onze medewerkers gediplomeerd en vakkundig in alles wat bij woning-inrichting komt kijken. Op elke vraag een professioneel antwoord. Dat maakt het verschil!

TOP